PRM / Designtalent fra Horsens viser mode i din stue

  Pressemeddelelse fra VIA University College

  Det plejer at være modeugen i København, der danner rammen om nyuddannede designeres fremvisning af deres designs. Men i år bliver det anderledes.

  Under titlen SUSTAIN:AR inviterer dimittender fra VIA Design og Business til virtuel fremvisning af deres bud på fremtidens bæredygtige mode. Det hele foregår gennem en specialudviklet app, der benytter augmented reality til at fremvise de enkelte designs - og gennem appen kan man således se modellerne stå foran sig i sin egen stue, hvor man kan nærstudere tøjet 360 grader rundt.

  Blandt de unge talenter er Olivie Lyhning Nissen fra Horsens. Hendes design henter inspiration fra tøjforurening og miljøvenlig tøjvask.

  "50 procent af tøjforureningen skyldes forbrugeren, der ofte vasker sit tøj for at slippe af med lugt og bakterier. Jeg ønsker med min kollektion at vise, hvordan forbrugeren kan vaske tøj mere miljøvenligt og leve i symbiose med naturen og bakterier ved at bruge alternative rengøringsmetoder," fortæller den unge designer.

  Coronasikret fremvisning

  Olivie Lyhning Nissens design kan ses gennem appen SUSTAIN:AR, som er frit tilgængelig for alle. Hos VIA Design og Business glæder man sig til at afprøve den nye teknologi.

  "Vi har en lang tradition for at fremvise årets mest talentfulde designere til et stort modeshow. Sidste år afprøvede vi både virtual reality og augmented reality til at promovere designerne, og det var en stor succes. Derfor har vi besluttet at tage den skridtet videre i år og få specialudviklet en app, så vi kan coronasikre fashion eventen ved at flytte den hjem til tilskuerne," fortæller Susanne Gram Thrane, der er lektor på VIA Design og Business. Hun fortsætter:

  "Det vores opgave som uddannelsesinstitution at klæde fremtidens designere på til at skabe en mere bæredygtig branche, og derfor er temaet i år bæredygtighed - og jeg er virkelig imponeret over diversiteten i de koncepter, vores dimittender arbejder med."

  Appen SUSTAIN:AR kan hentes i Appstore til iOS fra den 28. januar 2021.

  Læs mere om SUSTAIN:AR og se Olivie Lyhning Nissens design her www.via.dk/lookbook

  Kontakt:

  Olivie Lyhning Nissen
  T: +45 22 92 78 48
  E: olivie@live.dk

  Redaktør Anne Rahbek, VIA University College
  T: +45 87 55 15 21
  E: rahb@via.dk

  Læs hele pressemeddelelsen på Via Ritzau her: https://via.ritzau.dk/pressemeddelelse/designtalent-fra-horsens-viser-mode-i-din-stue?releaseId=13609989

  ** Ovenstående pressemeddelelse er videreformidlet af Ritzau på vegne af tredjepart. Ritzau er derfor ikke ansvarlig for indholdet **