PRM / Dyreværnsorganisation: Kompensationsaftalen er en historisk fejltagelse

  Pressemeddelelse fra Anima

  I flere måneder har regeringen og Folketingets partier forhandlet om en kompensationsaftale til minkerhvervet, efter regeringen tilbage i november besluttede at slå alle danske minkbesætninger ned som følge af en risikovurdering fra Statens Serum Institut. Nu ligger kompensationen klar.

  Bag aftalen er regeringen og partierne Venstre, SF, Liberal Alliance og Radikale Venstre.

  Efterlyser permanent forbud
  Den netop indgåede aftale møder kritik af dyreværnsorganisationen Anima, som mener, at aftalen forgylder et erhverv, der de seneste mange år har været i en dyb økonomisk krise.

  "Det er helt uforståeligt, at et erhverv, der i årevis har været i knæ på grund af stødt faldende skindpriser, nu står til at modtage en enorm milliarderstatning", siger Joh Vinding, direktør hos dyreværnsorganisationen Anima.

  Dyreværnsorganisationen kritiserer desuden, at avlerne bliver tilbudt en dvaleordning og mener, at aftalen i stedet burde have lukket permanent ned for dansk minkavl:

  "Kompensationsaftalen burde have bidraget til at få sat et endegyldigt punktum for en dyreetisk uforsvarlig industri. Derfor er det ærgerligt, at avlerne med aftalen foreløbig får mulighed for at vælge at genoptage minkavl næste år. Det er intet mindre end en historisk fejltagelse," siger Joh Vinding, direktør i dyreværnsorganisationen Anima.

  Kontakt:

  Direktør Joh Vinding tlf.: 61 71 07 38 email: jv@anima.dk

  Læs hele pressemeddelelsen på Via Ritzau her: https://via.ritzau.dk/pressemeddelelse/dyrevaernsorganisation-kompensationsaftalen-er-en-historisk-fejltagelse?releaseId=13609837

  ** Ovenstående pressemeddelelse er videreformidlet af Ritzau på vegne af tredjepart. Ritzau er derfor ikke ansvarlig for indholdet **