PRM / Færre vacciner betyder, at Region Hovedstaden fokuserer på anden vaccination på plejehjem

  Pressemeddelelse fra Region Hovedstaden

  Regionen har modtaget godt 10.000 doser i stedet for forventet 21.000 fra Statens Seruminstitut. Det betyder, at doserne fuldt ud skal anvendes på 2. vaccination af borgere og personale, som blev vaccineret ifm. de første vaccineleverancer, fortæller lægefaglig vicedirektør på Nordsjællands Hospital og formand for Region Hovedstadens Vaccinations-Task Force Jonas Egebart:

  "Det er en rigtigt ærgerlig situation, for vi er egentlig klar til at vaccinere rigtig mange flere. Med færre doser til rådighed giver vi 2. vaccine til de udsatte beboere og personale på plejehjem, som blev vaccineret med de allerførste vacciner, som vi modtog," siger Jonas Egebart.

  Også andre borgere, som allerede har tid til anden vaccination, bliver revaccineret som hidtil planlagt.

  Frontpersonale må vente lidt

  De færre doser betyder imidlertid, at noget frontpersonale på hospitalerne, som har modtaget første dosis, må vente lidt endnu, inden de modtager anden og sidste dosis.

  "Vi udnytter leverancerne ned til sidste dosis, men kommer formentlig til at skulle kontakte noget af vores personale for at flytte deres sidste vaccination nogle dage frem, til vi igen har flere vacciner på lager".

  Frontpersonalet får stadig anden dosis senest 42 dage efter første dosis, sådan som det følger af Sundhedsstyrelsens retningslinjer.

  Nye tider til vaccine til februar

  På grund af den mindre leverance vil der heller ikke blive åbnet op for nye bookingtider til 1. vaccination hverken digitalt via vacciner.dk eller via telefonen.

  "Hvis du har modtaget en invitation til vaccine i eBoks eller via brev, så er invitationen stadig gældende. Men du må desværre væbne dig med tålmodighed, fordi der lige nu ikke er flere vacciner og dermed tider. Vi lægger først tider op, når vi ved, at vi har vacciner til det," siger Jonas Egebart, som forventer, at det igen bliver muligt at booke tid til 1. vaccination til februar.

  Hvis du allerede har booket en tid, så skal du stadig møde op.

  Nye vaccinationscentre åbnes ikke som planlagt

  På grund af de færre vacciner åbner de nye vaccinationscentre i Ishøj og Hillerød ikke i denne uge som planlagt. De allerede eksisterende vaccinationscentre har desuden lukket for nye bookinger, indtil der kommer flere vacciner.

  Yderligere oplysninger

  • Pressevagten i Region Hovedstaden 70209588 / presse@regionh.dk

  Læs hele pressemeddelelsen på Via Ritzau her: https://via.ritzau.dk/pressemeddelelse/faerre-vacciner-betyder-at-region-hovedstaden-fokuserer-pa-anden-vaccination-pa-plejehjem?releaseId=13609374

  ** Ovenstående pressemeddelelse er videreformidlet af Ritzau på vegne af tredjepart. Ritzau er derfor ikke ansvarlig for indholdet **