PRM / Mulig konfiskation af lastbiler går ud over basale retsprincipper

  Pressemeddelelse fra ITD - Brancheorganisation for den danske vejgodstransport

  Regeringen har fremsat et lovforslag, der risikerer at ramme uskyldige vognmænd på deres levebrød, hvis det bliver vedtaget i sin nuværende form. I bestræbelserne på at komme vanvidsbilister til livs ønsker regeringen at give politiet mulighed for at beslaglægge køretøjet, som den alvorlige forseelse er foretaget i. Det kan give mening i forbindelse med privatbilisme, hvor det er ejeren selv, der fører køretøjet, men er helt ude af proportioner i forbindelse med erhvervskørsel, mener ITD, Brancheorganisation for den danske vejgodstransport.

  - Vi er på ingen måde uenige i hensigten med loven, men her har man trukket transportbranchen og de store lastbiler med ind i lovgivningen uden at gennemtænke konsekvenserne. Lovforslaget går for langt i bestræbelserne på at komme vanvidsbilisterne til livs. Alle er enige om, at de må og skal stoppes, men det må ikke ske på bekostning af basale retsprincipper. Det er ikke rimeligt, at en vognmand risikerer at miste måske hele sin forretning, fordi en anden person opfører sig vanvittigt. Det bør lovgivningen tage højde for, og det vil ITD gøre klart i sit høringssvar. Lovforslaget skal rettes til, så det rammer det, der var hensigten, siger Carina Christensen, administrerende direktør i ITD.

  ITD vil derfor i sit høringssvar til lovforslaget kraftigt argumentere imod de elementer i lovforslaget, der rammer erhvervskørsel på en helt urimelig måde.

  Kontakt:

  Pressechef Nicolai Bro Jöhncke tlf.: +45 3069 9430 email: nbj@itd.dk

  Læs hele pressemeddelelsen på Via Ritzau her: https://via.ritzau.dk/pressemeddelelse/mulig-konfiskation-af-lastbiler-gar-ud-over-basale-retsprincipper?releaseId=13609171

  ** Ovenstående pressemeddelelse er videreformidlet af Ritzau på vegne af tredjepart. Ritzau er derfor ikke ansvarlig for indholdet **