PRM / Den usandsynlige bogsucces

  Pressemeddelelse fra Bilgrav Publishing

  Englænderne har købt hele 1,3 millioner eksemplarer af historien om fire umage venner, der funderer over venskab, kærlighed og behovet for at finde hjem. Lige så mange bøger er der blevet solgt rundt omkring i verden, hvor den er udkommet.

  Bogen ligner ikke umiddelbart en bestseller. Der er intet sindrigt plot, knap nok en lineær historie, blot en samling små samtaler og dybsindige betragtninger om livet. Boghandlerne vidste ikke, hvor de skulle placere bogen; er det en voksenbog, en børnebog, eller hører den snarere hjemme under filosofi?

  En samtale i bogen lyder: "Hvad er det modigste, du nogensinde har sagt?" spurgte drengen. "Hjælp", svarede hesten.

  Måske er det netop den universelle og dybt menneskelige kvalitet, der har gjort Drengen, muldvarpen, ræven og hesten til en læserfavorit på tværs af alle skel. I hvert fald bliver ord og tegninger fra bogen livligt delt på sociale medier, og de bliver hængt op på hospitaler, skoler og fængsler rundtomkring i England. De er også at se på husmure og endda som tatoveringer.

  Selv er Charlie Mackesy overrasket og ydmyg over succesen. På spørgsmålet om, hvorfor han tror, at bogen er blevet så populær, svarer han:

  - Tilværelsen er kompliceret og skræmmende, og min fortælling har en enkelhed, som man kan finde ro og trøst i. Verden er på et usikkert sted, og frygt og uvished fylder mere i mange af os, end det har gjort i lang tid. Jeg ved det helt ærligt ikke. Måske skal andre svare på det spørgsmål.

  Næsten en million følger nu Charlie Mackesy på Instagram, hvor han flittigt deler sine underfundige og hjertevarme tegninger. Drengen, muldvarpen, ræven og hesten udkom på dansk i oktober 2020 og er indtil videre trykt i tre oplag.

  Kontakt:

  Søren Bilgrav-Nielsen, forlægger
  Svane & Bilgrav
  21 40 07 77
  sbn@bilgravpublishing.dk

  Læs hele pressemeddelelsen på Via Ritzau her: https://via.ritzau.dk/pressemeddelelse/den-usandsynlige-bogsucces?releaseId=13608911

  ** Ovenstående pressemeddelelse er videreformidlet af Ritzau på vegne af tredjepart. Ritzau er derfor ikke ansvarlig for indholdet **