PRM / Ny hjælpepakke: Stadig overset! Virksomheder brænder inde med julemad

  Pressemeddelelse fra FødevareDanmark

  Sådan lyder kommentaren fra FødevareDanmark til den nye hjælpepakke, som regeringen i dag er blevet enig med en række partier i Folketinget om.

  - Vi har så sent som i sidste uge, da de nye nedlukninger begyndte, gjort regeringen og Folketinget opmærksomme på, at der er et særligt problem med den gode julemad, som virksomhederne har produceret i forventning om at kunne sælge til restauranter og cafeer o.lign. Og nu står de med en masse sylte og blodpølse og risalamande og andre julelækkerier, som de ikke kan komme af med som følge af nedlukningerne. Det er politikerne åbenbart kolde overfor, og det kaster en stor, sort skygge ud over den hjælpsomhed, som de heldigvis udviser på andre områder, lyder fra Leif Wilson Laustsen, formand for FødevareDanmark og Danske Slagtermestre.

  Da nedlukningerne begyndte i sidste uge, råbte bl.a. Nørre Søby Slagteren på Fyn ellers vagt i gevær:

  - Nu står vi med et lager, som vi ikke kan sælge, fordi kunderne er tvangslukkede. Det er staten, der har lukket dem, og derfor er det uanstændigt, hvis den ikke kompenserer os for, at vore kunder ikke kan aftage de varer, som vi nu har produceret til dem, sagde Ronni Black Nielsen, der ejer Nørre Søby Slagteren, som ikke har detailsalg, men lever af at sælge engros til bl.a. restauranter.

  Ved samme lejlighed påpegede FødevareDanmark, at det ikke er en løsning, at restauranter m.v. må holde åbnet for take-away. Distributionsomkostningerne står sjældent mål med mængderne af aftagne varer fra disse udsalgssteder. De aftager således langt mindre mængder til take-away, end de normalt gør til servering.

  Ronni Back Nielsen er medlem af bestyrelsen i Danske Slagtermestre, der en del af FødevareDanmark.

  Kontakt:

  Yderligere oplysninger:
  * Formand Leif Wilson Laustsen, FødevareDanmark og Danske Slagtermestre,
  tlf.nr. 23 25 14 06.
  * Adm. direktør Ronni Black Nielsen, Nørre Søby Slagteren A/S, tlf.nr. 21 68 20 21.

  Læs hele pressemeddelelsen på Via Ritzau her: https://via.ritzau.dk/pressemeddelelse/ny-hjaelpepakke-stadig-overset-virksomheder-braender-inde-med-julemad?releaseId=13606699

  ** Ovenstående pressemeddelelse er videreformidlet af Ritzau på vegne af tredjepart. Ritzau er derfor ikke ansvarlig for indholdet **