PRM / Zoom-demokrati over EU’s grænser?

  Pressemeddelelse fra DEO

  Da corona lukkede samfundene i Europa ned, blev demokratiet ekstra udfordret på en række punkter.

  Samtidig, da meget af det, vi plejer at gøre, blev enten forbudt eller farligt, fandt vi på andre praktiske hverdagsløsninger: indkøbsturen blev online (med den største tilkomst af nye online-købere blandt de 75-89-årige, ifølge Danmarks Statistik), koncerter og teaterforestillinger blev nydt hjemme fra sofaen foran skærmen, og der blev sunget fødselsdagssange, drukket fredagsøl og spist pizza med familie og venner foran telefonen.

  Undervisning i skoler og møder på arbejdspladser blev online, hvilket gjorde det muligt, og efterhånden også almindeligt, at mødes og tale med folk i Sdr. Omme, Strasbourg og Sofia - samtidig. Fantasien blomstrede efter det forhåndenværende søms princip, og en del borgere blev pludselig superbrugere af noget, de aldrig havde forestillet sig, de ville få brug for.

  Kan de nye opnåede digitale erfaringer og færdigheder bruges til at etablere et demokrati på nettet, der kan fange den brede befolkning? Hvem udelukker man på den led og kan det undgås? Hvad er ulemperne ved et net-baseret demokrati som supplement til det eksisterende? Hvordan omsættes online-muligheder til fysiske møder med øjenkontakt og direkte dialog mellem Europas borgere? Disse spørgsmål danner udgangspunkt for en debat med Julie Uldam, lektor på CBS og forsker i forholdet mellem digitale medier og civilt engagement, og Kasper Tonsberg Schlie, undervisningschef i DEO.

  Debatten er arrangeret af Demokrati i Europa Oplysningsforbundet (DEO), og den foregår online tirsdag den 24. november 2020, 15.00-16.00.

  Arrangementet er gratis, men det er nødvendigt at tilmelde sig. Det kan du gøre her. Så modtager du et link i løbet af tirsdag formiddag. Med det kan du logge på mødet fra din computer/tablet.

  For yderligere information, kommentarer og interview kontakt:

  Projektleder og analytiker Vibe Termansen

  70 26 36 66 eller vibe@deo.dk

  Kontakt:

  Seniorprojektleder og analytiker Vibe Termansen email: vibe@deo.dk

  Læs hele pressemeddelelsen på Via Ritzau her: https://via.ritzau.dk/pressemeddelelse/zoom-demokrati-over-eus-graenser?releaseId=13604925

  ** Ovenstående pressemeddelelse er videreformidlet af Ritzau på vegne af tredjepart. Ritzau er derfor ikke ansvarlig for indholdet **