PRM / Udtalelse om det amerikanske valg fra udenrigsminister Jeppe Kofod

  Pressemeddelelse fra Udenrigsministeriet

  Som en, der har boet og studeret i USA og har mange amerikanske venner, ved jeg, hvor meget dette valg betyder. Og hvor stor opgaven er for at samle et splittet USA, som Præsident Biden har fokus på.

  Det har - på alle tænkelige måder - været et både historisk og helt exceptionelt valg, vi har været vidne til. Historisk høj valgdeltagelse. Et rekordantal brevstemmer og et valg gennemført midt i en global corona-pandemi.

  For Danmark begynder nu en stor og vigtig diplomatisk indsats med at række ud til den nye amerikanske administration, efterhånden som den kommer på plads.

  Forholdet mellem Danmark og USA er stærkt, varmt og meget tæt. Vi har meget at samarbejde om. Fra vores fælles sikkerhed, forsvaret for vores fælles værdier, kampen mod klimaforandringerne og samhandlen mellem vores lande er jeg sikker på, at vi også i de kommende år kan opnå store resultater sammen.

  Og jeg glæder mig, som dansk udenrigsminister, til at tage fat på denne opgave hurtigst muligt."

  Yderligere kontakt for pressen: pressevagten@um.dk

  Kontakt:

  Pressechef Oliver Routhe Skov tlf.: 30541227 email: olisko@um.dk

  Læs hele pressemeddelelsen på Via Ritzau her: https://via.ritzau.dk/pressemeddelelse/udtalelse-om-det-amerikanske-valg-fra-udenrigsminister-jeppe-kofod?releaseId=13603879

  ** Ovenstående pressemeddelelse er videreformidlet af Ritzau på vegne af tredjepart. Ritzau er derfor ikke ansvarlig for indholdet **