PRM / Scenen sættes på Brammings Nørretorv

  Pressemeddelelse fra Esbjerg Kommune

  For 14 år siden gennemgik Nørretorv en større renovering, men desværre har pladsen mest fået karakter af et gennemgangsområde, når man færdes fra Nørregade og til p-pladsen i Skolegade. Derfor har en lokal arbejdsgruppe i regi af områdefornyelsen arbejdet med, hvad der skal til, for at udvikle pladsen. Sidste sommer blev der bl.a. eksperimenteret med blomster og siddemøbler på torvet. Nu er projektet så langt, at planerne om at skabe flere aktiviteter på torvet skal realiseres. På grund af arbejdet kan byens juletræ ikke stå på torvet som sædvanligt, i stedet kan træet opleves på Strygejernet.

  Lege- og siddeplads

  Når arbejdet begynder i den kommende uge, fjernes to træer for at give plads til en ny scene. Den skal være fleksibel, og derfor gøres der både klar til strøm, spotbelysning via master og mulighed for solsejl. Cortenstål og træ går igen i materialevalget til bl.a. blanceplinte til leg og nye siddepladser. Det nye inventar matcher de eksisterende Gørdingklinker godt, mens det eksisterende blomsterbed får træbeklædning.

  "Via dialogen i Bramming Byforum står det klart, at flere ønsker, at Bramming får et centralt samlingspunkt, som netop kan danne ramme om arrangementer, der vil være med til at styrke sammenholdet i Bramming. Den gamle plads får et løft, så den fremstår pænere, og de nye faciliteter skal gerne inspirere til, at der kommer mere liv. Det handler om, at man måske lige sidder lidt, mens børnene går balance eller at der opstår nye initiativer med udgangspunkt i scenen", siger formand for Plan & Miljøudvalget, Karen Sandrini.

  Nyt blomsterflor

  I slutningen af december vil meget af arbejdet være gennemført, og i løbet af anlægsperioden plantes der 1.245 stauder, 2.490 forårsblomstrende løg og 16 buske.

  "Pladsens endelige helhedsudtryk må vi vente lidt med at opleve. Først til sommer vil vi rigtig kunne se, at blomster, buske og træer er udvalgt med stor omhu. Det har været vigtigt, at beplantningen skal byde på noget hele året rundt samtidig med at understøtte pladsens nye indretning", uddyber formand for Teknik & Byggeudvalget. Søren Heide Lambertsen.

  Hen over sommermånederne vil de kommende staudebede blomstrer i lilla, pink, blå, hvide og grønne farver. Der bliver sat et skilt op, så man orientere sig om, hvad der bliver sået i bedene.

  Kontakt:

  Formand for Teknik & Byggeudvalget Søren Heide Lambertsen på telefon 40 12 24 12.

  Formand for Plan & Miljøudvalget Karen Sandrini på telefon 22 99 81 87.

  Læs hele pressemeddelelsen på Via Ritzau her: https://via.ritzau.dk/pressemeddelelse/scenen-saettes-pa-brammings-norretorv?releaseId=13603398

  ** Ovenstående pressemeddelelse er videreformidlet af Ritzau på vegne af tredjepart. Ritzau er derfor ikke ansvarlig for indholdet **