PRM / DFDS reducerer sejlads på Danmark-Oslo

  Pressemeddelelse fra DFDS A/S

  Stigende smittetal og skærpede rejserestriktioner har yderligere reduceret antallet af passagerer på DFDS' passagerfærgeruter København-Oslo og Frederikshavn-Oslo i de seneste uger.

  "Med den forværrede situation er der ganske enkelt for få passagerer om bord til at opretholde fuld sejlplan, og derfor er vi beklageligvis tvunget til at reducere sejladsen til ét skib indtil medio februar," siger Kasper Moos, der er passagerdirektør i DFDS.

  "Det betyder, at der fra og med 2. november som udgangspunkt vil være afgang hver anden dag fra hver havn i stedet for hver dag. Det vil vi nu informere kunderne om via e-mails, sociale medier og DFDS' hjemmeside."

  "Med den reducerede sejlplan vil Pearl Seaways være DFDS' eneste passagerskib mellem Danmark og Norge, mens Crown Seaways lægges op i København indtil medio februar."

  Vinder tid

  Oplægningen af Crown Seaways får desværre konsekvenser for antallet af medarbejdere om bord.

  "Det betyder, at vi må opsige 20 tjenere, der arbejder på skibet. Det er meget beklageligt, for det er alle medarbejdere, der har arbejdet hårdt for at hjælpe med at sikre sejladsen," siger Anne-Christine Ahrenkiel, der er DFDS' Chief People Officer.

  "De øvrige medarbejdere i servicefunktioner om bord er omfattet af en aftale om reduceret arbejdstid og løn med fagforeningen Metal Maritime, og skibets tekniske driftsbesætning kan afvikle opsparet overtid eller blive overført til andre skibe. Det betyder, at vi vinder tid indtil starten af det nye år og indtil videre kan beholde de fleste af vores meget erfarne medarbejdere, så vi hurtigt kan genstarte ruten, hvis Covid-19 situationen forbedrer sig inden for nogle måneder," siger Anne-Christine Ahrenkiel.

  Yderligere oplysninger:

  Gert Jakobsen, 24 40 00 43, eller Gert.jakobsen@dfds.com

  Kontakt:

  Vice President, Group Communications Gert Jakobsen tlf.: +45 24 40 00 43 email: gert.jakobsen@dfds.com

  Læs hele pressemeddelelsen på Via Ritzau her: https://via.ritzau.dk/pressemeddelelse/dfds-reducerer-sejlads-pa-danmark-oslo?releaseId=13603362

  ** Ovenstående pressemeddelelse er videreformidlet af Ritzau på vegne af tredjepart. Ritzau er derfor ikke ansvarlig for indholdet **