PRM / Usædvanligt sydkoreansk-dansk samarbejdsprojekt

  Pressemeddelelse fra Odin Teatret

  En showcase er en mindre model for et senere projekt, der skal søsættes i en større skala. Det er netop, hvad der gerne skulle ske for forestillingsprojektet, Sorrow and Seeds, der opføres på Nordisk Teaterlaboratorium - Odin Teatret 29. oktober kl. 14.00, 30. oktober kl. 19.00 samt 31. oktober kl. 15.00.

  Sorrow and Seeds er blevet til i et samarbejde mellem Nordisk Teaterlaboratorium og Eurasian Theatre Institute fra Sydkorea. Hvis alt går, som det skal, er det meningen, at Sorrow and Seeds skal smelte sammen med et tilsvarende projekt i Sydkorea og på den måde blive et dobbelt så stort projekt, som det er i sin nuværende showcase-form. Men det bliver kun, hvis coronaen tillader det.

  Sorrow and Seeds er på den ene side inspireret af nogle voldsomme studenterprotester, der fandt sted i byen Gwangju i den sydvestlige del af Sydkorea mod den daværende regering i maj 1980. Protesterne mundede tragisk ud i den såkaldte Gwangju-massakre 18. maj 1980 med angiveligt op mod 2000 døde og sårede.

  På den anden side er forestillingsprojektet baseret på bogen The Sorrow of War fra 1987 af den tidligere nordvietnamesiske soldat, Bao Ninh. The Sorrow of War handler om, hvordan Vietnam-krigen for evigt forandrede hans liv, hans land og det vietnamesiske folk. Hovedpersonen i bogen, soldaten Kien, sætter sig for at ville skrive om det smukke i livet, om kærligheden. Men hver gang han prøver at skrive, overvælder krigens traumer ham og tager ham tilbage til junglen. Det går op for ham, at han bliver nødt til at skrive om krigen for at kunne leve og elske igen.

  Hvad står man som menneske tilbage med efter krig, ødelæggelse og brutalitet? Hvad betyder det overhovedet at være menneske? Er svaret at synge og danse, at skabe og skrive indtil det sidste? Forestillingen afsøger, hvilke ar sorg og krig efterlader på sjælen. Ar som ingen kan sige sig fri for, og som kan eksistere gennem generationer på tværs af landegrænserne.

  Showcasen skulle oprindelig have været opført i Gwangju på Asia Culture Center, et af de største kulturcentre i Asien, ved siden af den plads, hvor opstanden fandt sted. Men på grund af Covid-19 er dette foreløbigt udsat på ubestemt tid.


  I arbejdsprocessen har projektet derfor også undervejs måttet tilpasses omstændighederne. I stedet for at blive opført live vil showcasen blive streamet live og vist i forbindelse med den Sydkoreanske litteraturfestival, der afholdes i Gwangju den 30. og 31. oktober på Asia Culture Center.

  Sorrow and Seeds har seks optrædende performere med forskellige baggrunde inden for akrobatik, musik og nycirkus. Som en del af den skabende proces har forestillingens kunstneriske hold arbejdet med improvisationer, fysiske partiturer og uddrag af bogen The Sorrow of War, omsat til scenisk materiale.

  Sorrow and Seeds beder i byttehandlens ånd publikum om at betale sine billetter ved at skrive om deres oplevelse af forestillingen: Hvad var godt? Hvad var skidt? Hvad kunne man ikke høre, ikke forstå osv. Eller hvad man nu finder det relevant at skrive om. Send det til adressen herunder, mærket Sorrow and Seeds.

  Der skal reserveres billetter på Nordisk Teaterlaboratoriums hjemmeside ODIN@ODINTEATRET.DK, og der skal medbringes mundbind.

  ODIN TEATRET

  SÆRKÆRPARKEN 144 · 7500 HOLSTEBRO, DENMARK

  +45 97 42 47 77

  Medvirkende:

  Kai Bredholt, Nordisk Teaterlaboratorium - DK: Instruktion, manuskript, scenografi

  Dongil Lee, Eurasian Theatre Institute - Sydkorea: Medinstruktør, manuskript, scenografi

  Søs Banke, Nordisk Teaterlaboratorium: Dramaturgi, manuskript, scenografi

  Skuespillere:

  Karoline Seidelin Banke (Danmark)

  Edward Trouiller (Frankrig)

  Signild Thygesen (Danmark)

  Gustav Kristiansen (Danmark)

  Ylva Maia Havndrup (Danmark)

  Abraham Rademacher (Danmark)

  Byttehandel - epilog:

  Ikarus Stage Arts, instrueret af Carolina Pizzaro

  Den Kristne Friskole, Holstebro

  Assistent: Petra Seidelin Banke

  Kostumer: Karoline Seidelin Banke

  Teknik: Paul Hales

  Producer: Luis Alonso

  Videoproduktion: Søgaard Film ved Jonas Søgaard

  Tak til:

  Kristian Søndergaard, Jesper Gehlert, Iben Nagel Rasmussen, Trine Glue Doan og Dansk Vietnamesisk Forening, Den Kristne Friskole 6. B og Mette Jakobsen, Holstebro Taekwondo Klub, Erika Sánchez, Hjalmar Andersen, Roger Azar, Astrid Holscher, Hanne Mette Jensen, Barbara Manighetti, Per Kap Bech Jensen

  Læs hele pressemeddelelsen på Via Ritzau her: https://via.ritzau.dk/pressemeddelelse/usaedvanligt-sydkoreansk-dansk-samarbejdsprojekt?releaseId=13603373

  ** Ovenstående pressemeddelelse er videreformidlet af Ritzau på vegne af tredjepart. Ritzau er derfor ikke ansvarlig for indholdet **