PRM / HK: Hokus Pokus – VIVE har fjernet lønforskellen mellem mænd og kvinder med et trylleslag

  Pressemeddelelse fra HK Danmark

  VIVE-rapporten blev bestilt af den tidligere beskæftigelsesminister Troels Lund Poulsen (V) og var sat i verden for at "undersøge, om man med nye metoder kan forklare den i dag uforklarlige forskel på mænd og kvinders løn".

  - VIVE har med et trylleslag fjernet lønforskellen mellem mænd og kvinder. Det gør de blandt andet ved at bruge forklaringer, der ikke giver mening i en ligelønsanalyse. Man kan ikke forklare uligeløn med uligeløn, siger Martin Rasmussen, næstformand i HK Danmark.

  En af de nye variable, som benyttes i VIVE-analysen, er, at en høj kvindeandel i et givent job på arbejdspladsen kan føre til lav løn. En høj kvindeandel er ikke en gyldig begrundelse for lønforskelle i ligelønsretten. Forklaringer som "mandejobs og kvindejobs" eller det forhold, at kvinder i gennemsnit er lavere lønnet end mænd, som VIVE forsøger sig med, kan begge være et resultat af diskrimination.

  - VIVE kan med deres nye rapport risikere at afsporet debatten om ligeløn mellem mænd og kvinder. Det er enormt problematisk. I HK kæmper vi forsat for ligeløn. Det håber vi også, regeringen gør, siger Martin Rasmussen.

  Kontakt:

  Lasse Hansen
  Kommunikationsrådgiver, HK Danmark

  20849816
  Lasse.struwing.hansen@hk.dk

  Læs hele pressemeddelelsen på Via Ritzau her: https://via.ritzau.dk/pressemeddelelse/hk-hokus-pokus---vive-har-fjernet-lonforskellen-mellem-maend-og-kvinder-med-et-trylleslag?releaseId=13602928

  ** Ovenstående pressemeddelelse er videreformidlet af Ritzau på vegne af tredjepart. Ritzau er derfor ikke ansvarlig for indholdet **