PRM / Skattesvindel er den hyppigste årsag til at boykotte brands i Danmark

  Pressemeddelelse fra YouGov Denmark

  Når man kigger på Europa, er det især spaniere (50%) og danskere (45%), der er tilbøjelige til at vende et brand ryggen som følge af en skandale eller negativ omtale.

  I den anden ende af skalaen finder man lande som Østrig (30%), Sverige (29%) og Norge (28%), hvor under en tredjedel ville boykotte et brand i tilfælde af skandale eller negativ omtale.

  I størstedelen af de adspurgte lande er mænd desuden mere tilbøjelige at boykotte et brand end kvinder.

  Forbrugerne boykotter oftest brands fra fødevare- og finanssektoren

  I alle landene er fødevaresektoren hårdest ramt af brandboykotning, men også banker og finanssektoren mister kunder som følge af en skandale.

  Modebranchen er ligeledes repræsenteret i mange af landene, herunder både Norge, Sverige og Finland. Her skiller de danske boykottere sig ud fra deres nordiske naboer ved oftere at vende ryggen til brands fra telekommunikations-branchen, mens det i Spanien oftere går ud over supermarkederne.

  For europæerne vægter miljøet højest - for danskerne er det skattesager

  Europæerne er generelt enige om, at skade på miljøet, mishandling af dyr og uretfærdig behandling af de ansatte er de vigtigste årsager til at boykotte et brand.

  Her skiller danskerne sig tydeligt ud, i og med den hyppigste årsag til boykot i Danmark er skatteomgåelse og -unddragelse (42%).

  I Spanien er det i højere grad sager om korruption (29%), der får forbrugerne til at boykotte et brand, mens finnerne lægger større vægt på materialer og råvarers oprindelse (38%).

  Rapporten, som også tegner et billede af den danske brandboykotter, kan downloades her.

  Om undersøgelsen

  Rapporten er udarbejdet ved hjælp data fra YouGov Profiles, YouGov BrandIndex og 3.803 interview med repræsentativt udvalgte personer i alderen 18+ år fra YouGov panelet i perioden 27. juli - 19. august 2020. Heraf 745 i Tyskland, 149 i Østrig, 204 i Schweiz, 408 i Frankrig, 388 i Italien, 512 i Spanien, 453 i Danmark, 280 i Norge, 297 i Sverige og 366 i Finland.

  Kontakt:

  Nordic Marketing Manager, PR og Marketing Tove Keldsen tlf.: +45 3142 6154 email: tove.keldsen@yougov.com

  Læs hele pressemeddelelsen på Via Ritzau her: https://via.ritzau.dk/pressemeddelelse/skattesvindel-er-den-hyppigste-arsag-til-at-boykotte-brands-i-danmark?releaseId=13602306

  ** Ovenstående pressemeddelelse er videreformidlet af Ritzau på vegne af tredjepart. Ritzau er derfor ikke ansvarlig for indholdet **