PRM / Gaming truer familiefreden: Sådan tackler du dine børns spillevaner

    Pressemeddelelse fra Playgames.dk

    Når aftensmaden skal på bordet, og den sidste runde i Counter Strike endnu ikke er slut, følger der ofte konflikter mellem forældre og børn. Sådanne konflikter kan udvikle sig til mere alvorlige problemer, hvor kommunikationen mellem forældrene og deres børn bryder sammen, og børnene isolerer sig fra forældrene, fortæller psykolog Morten Saxtorff Andreasen, der er psykolog hos Sundgaming.dk, som er en del af Tricas Psykologerne. Han mener, at der blandt forældre er en manglende forståelse for, at gaming også fører positive ting med sig.

    – Det kan medføre store konflikter, hvis ikke forældrene fastlægger nogle fælles værdier med børnene. Jeg har arbejdet med familier, hvor forældrene mente, at gaming er fordummende tidsspild. Den tankegang kan medføre, at børnene isolerer sig fra forældrene, fordi de vil føle sig ‘forkerte’. Vi prøver at lære forældrene, at der også er mange positive facetter i gaming for at skabe fælles værdier i familierne og mere forståelse for børnenes interesse i gaming, forklarer Morten Saxtorff Andreasen.

    Virkelighedstro spil gavner børn

    Jack Jørgensen, der er CTO i Playgames.dk, som forhandler spil onlineog har mange års professionel erfaring fra gamingbranchen, genkender den manglende forståelse for gaming. Han har selv har hørt de klassiske beskyldninger om tidsspild og ligegyldighed i gaming gennem mange år. Han mener dog, at det bør være nemt at harmonere familielivet med gaming-universet på grund af de virkelighedstro dilemmaer, som udspiller sig i nye computerspil.

    – Jeg synes, at spilverdenen har været igennem en rivende udvikling, og mange af de ny gaming-former henvender sig faktisk lige så meget til forældre som unge. Mange spil tvinger spilleren til at vælge mellem gode og dårlige valg, og det gavner unge at lære forskellen tidligt, så jeg mener slet ikke, at gaming skal ses som tidsspilde eller fordummende, siger Jack Jørgensen.

    Psykolog giver sine tre råd

    Morten Saxtorff Andreasen har mange års erfaring med gamings effekt på børns udvikling og er ikke i tvivl om, at familielivet og gaming kan harmonere. Han giver her sine tre bedste råd til familier med gaming i hjemmet.

    1. Spil med børnene: Forældrene kommer ofte på udebane, når det handler om gaming, og det man ikke kender, ser man ofte som et problem. Men det er meget givende at involvere sig i de unges spil. Forældre bør prøve at spille med i børnenes spil og give dem taktstokken. Hvis børnene guider forældrene gennem spillet og kommenterer på deres evner, så skaber det en anderledes respekt mellem børnene og forældrene.

    2. Find et fælles grundlag: Vores værdier er forskellige fra generation til generation, så snak om, hvad der er vigtigt for hvert familiemedlem og hjælp hinanden med at forstå hinandens interesser. Det vil hjælpe familien i retningen af at finde fælles værdier, der gennem kompromiser og accept skaber færre konflikter mellem børn og voksne.

    3. Se gaming som en sport: Rom blev ikke bygget på en dag, og det samme gælder for forældres forståelse af deres børns spillevaner. Så længe forældre anskuergaming som et problem, vil der opstå konflikter. Ser de derimod på gaming som en fritidsaktivitet eller sportsgren, og investerer samme tid i barnets interesse for gaming, som de ville gøre til børnenes fodboldkampe, giver det et langt mere harmonisk familieliv.

    Kontakt:

    Jack Jørgensen
    CTO, Playgames.dk
    (+45) 20 15 13 64
    Teknisk@playgames.dk

    Læs hele pressemeddelelsen på Via Ritzau her: https://via.ritzau.dk/pressemeddelelse/gaming-truer-familiefreden-sadan-tackler-du-dine-borns-spillevaner?releaseId=13599654

    ** Ovenstående pressemeddelelse er videreformidlet af Ritzau på vegne af tredjepart. Ritzau er derfor ikke ansvarlig for indholdet **