PRM / Kræftpatienter og pårørende får hjælp i Kræftrådgivningen i Herning

  Pressemeddelelse fra Kræftens Bekæmpelse

  Når man rammes af kræft, kan der være behov for rådgivning og støtte fra Kræftens Bekæmpelse. Det viser en ny årsrapport. Ofte er det nemlig en livsomvæltende besked at få at vide, at man har en kræftsygdom. Og det gælder både for kræftpatienter og pårørende

  En ny årsrapport med opgjort status for 2019 viser, at kræftpatienter og pårørende har henvendt sig 8.058 gange til Kræftrådgivningen i Herning for at få rådgivning og støtte til at komme gennem et forløb med kræftsygdom.

  - Tallet vidner om, at rådgivningen udfylder en meget vigtig rolle for kræftpatienter og pårørende, fortæller Ditte Jacobsen.

  - Det glæder mig, at vi får så mange henvendelser, og at vi kan hjælpe i en svær tid, både med svar på spørgsmål, individuel rådgivning og fællesskaber med andre, der er i samme situation, siger Ditte Jacobsen.

  Halvdelen er kræftpatienter i behandling

  I årsrapporten kan man også læse, at halvdelen af henvendelserne kommer fra kræftpatienter i behandling, 30 procent fra pårørende og 16 procent fra efterlevende.

  Der er flest henvendelser fra kvinder, og det er aldersgruppen 50-69 der er mest repræsenteret i kræftrådgivningen.

  Kræftrådgivningen i Herning tilbyder individuelle rådgivningssamtaler, familierådgivning, grupper for patienter, pårørende, efterladte børn og voksne, fysisk aktivitet, afspænding eller mindfulness og meget mere.

  Læs mere om Kræftrådgivningen i Herning her
  https://www.cancer.dk/hjaelp-viden/raadgivning/radgivninger/region-midtjylland/herning/

  Kontakt:

  Kontakt enten Kræftrådgivningen i Herning på 70 20 26 63

  eller:

  Presse- og kommunikationsrådgiver, Kræftens Bekæmpelse
  Didder Oppermann
  21151331
  biropp@cancer.dk

  Læs hele pressemeddelelsen på Via Ritzau her: https://via.ritzau.dk/pressemeddelelse/kraeftpatienter-og-parorende-far-hjaelp-i-kraeftradgivningen-i-herning?releaseId=13595240

  ** Ovenstående pressemeddelelse er videreformidlet af Ritzau på vegne af tredjepart. Ritzau er derfor ikke ansvarlig for indholdet **