PRM / Hunde efterlades stadig i varme biler: 126 sager i 2019

    Pressemeddelelse fra Dyrenes Beskyttelse

    Når det bliver sommer, er det ekstra vigtigt at være opmærksom på sit kæledyr, da varmen kan gå hårdt ud over dyrene og få ubehagelige konsekvenser. En opgørelse fra Dyrenes Beskyttelses Vagtcentral 1812 viser, at 126 personer henvendte sig i 2019, fordi de var bekymret for en hund, der var efterladt i en varm bil.

    Det er et problem, fordi høje temperaturer allerede efter kort tid bliver kritiske for hunde. Mennesker sveder varmen ud af kroppen, men menneskets bedste ven kan kun komme af med den via poterne og munden.

    “Mange mennesker forsøger at gøre det rigtige ved at stille bilen i skyggen, men det hjælper ikke, for skyggen er også varm, så der bliver alligevel som en ovn i bilen,” siger Jens Jokumsen, familiedyrschef ved Dyrenes Beskyttelse.

    Fra 25 til 50 grader på en halv time

    Jens Jokumsen opfordrer derfor til, at man lader sin hund eller kat blive hjemme når man skal ud og handle eksempelvis. Hvert kvarter stiger temperaturen nemlig med 10-15 grader i en parkeret bil, og åbne vinduer hjælper ikke.

    “Selv om hunden kan virke trist over, at du forlader hjemmet, vil det til enhver tid være bedre for den at blive hjemme i et afkølet rum og med adgang til frisk vand, frem for at sidde i en bagende bil. I værste fald kan det ende med at tage livet af den,” understreger Jens Jokumsen.

    En tommelfingerregel er, at når udetemperaturen er 20-25 grader, stiger temperaturen inde i en bil hurtigt og kan på en halv time komme helt op på faretruende 40-50 grader.


    [GUIDE] Forholdsregler for dyr i bilen

    Er det absolut er nødvendigt kortvarigt at efterlade sin hund eller kat i bilen, er det vigtigt at følge nogle enkle forholdsregler.

    • Parkér altid i skygge
    • Frisk luft er vigtigt, så åben mindst to vinduer på klem, eller bagsmækken, så der bliver luftgennemstrømning i kabinen.
    • Giv adgang til frisk vand i bilen.
    • Læg en seddel i forruden med dit mobilnummer, så du kan kontaktes, hvis en kritisk situation skulle opstå.

    [GUIDE] Sådan hjælper du et dyr med hedeslag

    • Hjælp det med drikkevand, kølige omslag og skygge.
    • Hvis du ikke selv kan komme til at hjælpe det, ring 114 til politiet eller 1812 til Dyrenes Beskyttelses Vagtcentral.
    • Dyreejere til et dyr med hedeslag bør kontakte en dyrlæge øjeblikkeligt.

    Kontakt:

    Familiedyrschef Jens Jokumsen tlf.: 50607380 email: jj@dyrenesbeskyttelse.dk

    Medievagten i Dyrenes Beskyttelse tlf.: 40841512 email: presse@dyrenesbeskyttelse.dk

    Læs hele pressemeddelelsen på Via Ritzau her: https://via.ritzau.dk/pressemeddelelse/hunde-efterlades-stadig-i-varme-biler-126-sager-i-2019?releaseId=13594191

    ** Ovenstående pressemeddelelse er videreformidlet af Ritzau på vegne af tredjepart. Ritzau er derfor ikke ansvarlig for indholdet **