PRM / Trepartsaftale løfter ikke alle

  Pressemeddelelse fra Ingeniørforeningen, IDA

  Med 5,4 mia. kr. fra Arbejdsgivernes Uddannelsesbidrag (AUB) har regeringen og arbejdsmarkedets parter lavet en aftale, der skal holde hånden under lærlinge, elever og virksomheder, så der kan oprettes og fastholdes flere lærepladser.

  Det er ifølge formanden for Ansattes Råd i Ingeniørforeningen, IDA Morten Thiessen en både tiltrængt og nødvendig aftale, men han mener dog, midlerne kunne bruges bredere

  "Det er indiskutabelt, at vi har brug for faglærte, og vi har ikke noget imod at bidrage til at løfte andre faggrupper, men udmøntningen af midlerne sker jo langt fra på en solidarisk måde," siger han.

  Morten Thiessen henviser til, at aftalen er indgået uden om de 431.000 akademikere, der har bidraget til ordningen med en lille milliard.

  "Det er ikke kun unge faglærte, der komme i klemme på grund af corona-krisen. Der er i den grad også behov for at se på, hvad vi kan gøre for de unge med en lang videregående uddannelse. Det aspekt er fraværende, og bør også prioriteres," siger han.

  Helt konkret forslår IDA at genintroducere den oprindelige isbryderordning, hvor der ydes løntilskud i op til seks måneder til SMV'er, som ville ansætte en højtuddannet i et job, som ikke tidligere har eksisteret i virksomheden.

  "Det vil skabe vækst i SMV'erne, og dermed også sikre flere lærepladser, og samtidig være med til at sikre, at vi ikke taber en generation af højtuddannede på gulvet," siger Morten Thiessen.

  Kontakt:

  Ulrik Frandsen 23 65 09 69

  Læs hele pressemeddelelsen på Via Ritzau her: https://via.ritzau.dk/pressemeddelelse/trepartsaftale-lofter-ikke-alle?releaseId=13594245

  ** Ovenstående pressemeddelelse er videreformidlet af Ritzau på vegne af tredjepart. Ritzau er derfor ikke ansvarlig for indholdet **