PRM / Flere lånere ad gangen fra på mandag

  Pressemeddelelse fra Guldborgsund Kommune

  Guldborgsund-bibliotekerne har nu haft åbent en lille uges tid til stor glæde for lånerne. Siden biblioteket åbnede op for reservering af materialer på hjemmeside og i app'en, er der blevet foretaget over 1300 reservationer og på den første åbningsdag gennemførte biblioteket knapt 500 ekspeditioner.

  Den første uge åbnede biblioteket forsigtigt op og lukkede kun én låner ind ad gangen med udlevering af materialer af personalet. Man kan derfor forestille sig, at der vil være stor glæde at spore blandt bibliotekets mange lånere, når Guldborgsund-bibliotekerne nu lukker yderligere op. Fra på mandag den 25. maj får lånerne nemlig mulighed for selv at bevæge sig rundt blandt reolerne og finde bøgerne på hylderne. Derudover åbnes der op for, at der kan være endnu flere lånere på biblioteket ad gangen.

  "Vi har fået et bedre overblik over, hvor mange lånere det er ansvarligt at lukke ind på biblioteket ad gangen og derfor er vi nu allerede klar til at tage genåbningen et skridt videre", fortæller assisterende leder af Bibliotek & Borgerservice Sonja Christina Rasmussen. Antallet er udregnet efter Sundhedsstyrelsens regelsæt og der vil blive holdt godt øje med, hvor mange der befinder sig i biblioteksrummet ad gangen.

  Ud fra regeringens retningslinjer vil det dog fortsat udelukkende være muligt at aflevere og låne materialer. Det betyder, at lånerne fortsat må væbne sig med tålmodighed, da det endnu ikke er muligt fx at sætte sig og læse avisen eller bruge pc'erne. Servicen "Åbent bibliotek" er ligeledes forsat lukket og brugerne kan derfor endnu ikke selv lukke sig ind på biblioteket.

  Der bliver til gengæld adgang til børnebiblioteket på Hovedbiblioteket i den betjente åbningstid, men også her må bibliotekets små brugere fortsat vente med at boltre sig i legetøjet og hygge med spil og højtlæsning, da der kun vil være adgang til udlån af materialer. Til gengæld vil der være rig mulighed for at finde nyt, skønt læsestof til frilæsningen og hyggelæsningen til at låne med hjem, og måske lige nuppe en film eller to med, som familien kan samles om i sofaen derhjemme.

  Har du fortsat materialer derhjemme, der skulle have været afleveret under nedlukningen, så husk at aflevere dem inden udgangen af maj måned - så får du nemlig ikke gebyrer på dem.

  Fra mandag den 25. maj vil du desuden kunne aflevere materialer uden for betjeningstiden på Hovedbiblioteket via brevsprækken.

  Kontakt:

  Leder af Bibliotek & Borgerservice, Charlotte Møller, telefon 2518 0370

  Læs hele pressemeddelelsen på Via Ritzau her: https://via.ritzau.dk/pressemeddelelse/flere-lanere-ad-gangen-fra-pa-mandag?releaseId=13593804

  ** Ovenstående pressemeddelelse er videreformidlet af Ritzau på vegne af tredjepart. Ritzau er derfor ikke ansvarlig for indholdet **