PRM / Beskæftigelsesminister Peter Hummelgaards kommentar til lønmodtagerbeskæftigelsen for marts 2020

  Pressemeddelelse fra Beskæftigelsesministeriet

  Lønmodtagerbeskæftigelsen fra Danmarks Statistik opgøres i berørte personer. Det betyder, at alle, der har haft beskæftigelse i løbet af måneden, tæller med. Da mange af de personer, der mistede deres job i marts, gjorde det i løbet af måneden, vil de stadig optræde som beskæftigede i statistikken. Tallene afspejler derfor ikke krisens fulde omfang for marts.

  Beskæftigelsesminister Peter Hummelgaard siger:

  - Beskæftigelsen tog det første dyk i marts med et fald på 25.000 personer, men det afspejler endnu ikke krisens fulde omfang. Vi har set en historisk stor stigning i ledigheden i marts måned, som vi må forvente vil blive afspejlet i de kommende måneders tal for lønmodtagerbeskæftigelsen. Det danske arbejdsmarked vil selvfølgelig også blive påvirket af, at hele verden mærker effekterne af corona-virussen.

  - Foreløbigt viser ministeriets egne tal, at vi har ca. 50.000 flere ledige i dag, end da krisen ramte i starten af marts. Derfor tager vi fortsat situationen dybt alvorligt, ikke mindst fordi vi kan se, at corona-krisen vil fortsætte med at ramme lønmodtagerne og virksomhederne - eksempelvis i turistindustrien - ganske hårdt. Derudover må vi forvente, at eksporten fortsat vil have det svært den kommende tid, da lande som fx. USA og Storbritannien er hårdt ramt.

  - Det afgørende er nu, at vi får hjulpet de ledige tilbage i job så hurtigt som muligt, hvor særligt opkvalificering bliver vigtigt. Det vil vi komme med et udspil om snarest, ligesom vi vil komme med initiativer til at sætte gang i økonomien igen.

  - For vi skal huske, at mange virksomheder faktisk har holdt gang i produktionen under krisen, og vi ved også, at der vil blive brug for medarbejdere igen i takt med, at Danmark genåbner. Og så har krisen også affødt nye job, eksempelvis inden for rengøring og testfaciliteter. Den udvikling skal vi gøre alt, hvad vi kan for at de nye ledige kan få gavn af så hurtigt som muligt, så de igen kan stå op til en hverdag med kollegaer og løn.

  Find tallene på Danmarks Statistiks hjemmeside.

  Kontakt:

  Beskæftigelsesministeriet

  Pressevagt: 51232830

  Læs hele pressemeddelelsen på Via Ritzau her: https://via.ritzau.dk/pressemeddelelse/beskaeftigelsesminister-peter-hummelgaards-kommentar-til-lonmodtagerbeskaeftigelsen-for-marts-2020?releaseId=13593797

  ** Ovenstående pressemeddelelse er videreformidlet af Ritzau på vegne af tredjepart. Ritzau er derfor ikke ansvarlig for indholdet **