PRM / NKT vinder ordre på at tilslutte dansk solcellepark til elnettet

  Pressemeddelelse fra N1

  NKT skal levere 135 km 72 kV XLPE højspændingskabel til at tilslutte af den danske solcellepark Vandel III til elnettet. Når den står færdig vil den være en af Europas største solcelleparker med en produktionskapacitet på 152.000 kWh svarende til energiforbruget i 34.000 husstande. For NKT er ordren en af de største kabelleverancer til solcelleparker i virksomhedens historie og understreger samtidig vigtigheden i, at elnettet løbende bliver forstærket og opgraderet til effektivt at kunne håndtere den voksende andel af vedvarende energi.

  - Vi er stolte af at hjælpe N1 med at opgradere infrastrukturen omkring et af de mest ambitiøse solcelleprojekter i Norden. Det er vigtigt, at vi løbende opgraderer elnettet, hvis den grønne omstilling skal lykkes, og det kræver store investeringer på tværs af nettet for at sikre kapaciteten til en effektiv energidistribution, siger Stefan Persson, Salgschef for lav- og mellemspænding i NKT.

  Opgraderingen af elnettet er centralt for N1, der løbende skal tilslutte både flere og større producenter af vedvarende energi til elnettet end tidligere.

  - Den grønne omstilling er en naturlig del af hverdagen i N1, hvor vi ser flere og flere projekter som Vandel III. I det arbejde er det vigtigt for os, at elnettet bliver forstærket og fremtidssikret i rette tid, så vi både understøtter den grønne omstilling og samtidig fastholder en høj leveringssikkerhed på strøm til vores 750.000 netkunder, siger Daniel Skovsbo Erichsen, Direktør og VP for Business Management og Markedssupport i N1.

  NKT producerer kablerne på sine fabrikker i Asnæs, Danmark, og Falun, Sverige, og forventer at levere kablerne i 2020 til N1, der er et af Danmarks største elnetselskaber og dagligt forsyner 750.000 husstande og virksomheder med strøm.

  Kontakt:

  NKT: Pelle Fischer-Nielsen, External Communications Lead, +45 2223 5870
  N1: Daniel Skovsbo Erichsen, Direktør og VP for Business Management og Markedssupport, +45 5163 1739

  Læs hele pressemeddelelsen på Via Ritzau her: https://via.ritzau.dk/pressemeddelelse/nkt-vinder-ordre-pa-at-tilslutte-dansk-solcellepark-til-elnettet?releaseId=13593192

  ** Ovenstående pressemeddelelse er videreformidlet af Ritzau på vegne af tredjepart. Ritzau er derfor ikke ansvarlig for indholdet **