PRM / Forlængelse: Udenrigsministeriet forlænger nu sin globale rejsevejledning og fraråder alle ikke-nødvendige rejser

  Pressemeddelelse fra Udenrigsministeriet

  Udenrigsministeriet har løbende skærpet sine rejsevejledninger, og den 17. marts 2020 blev opdelingen af verden i røde og orange områder fastfrosset. Det betød, at ikke-nødvendige rejser til hele verden blev frarådet til og med den 13. april, og at alle rejsende kraftigt blev opfordret til at holde sig hjemme i 14 dage efter hjemkomsten til Danmark.

  Udenrigsministeriet forlænger nu fastfrysningen af rejsevejledningerne, og alle ikke-nødvendige rejser i hele verden frarådes indtil videre til og med den 10. maj 2020. Det sker blandt andet efter en vurdering af andre landes håndtering af coronavirus/covid-19 og de mange rejserestriktioner, der er globalt.

  Udenrigsminister Jeppe Kofod udtaler:

  "Når man rejser ud fra Danmark, vil man jo også gerne være sikker på at kunne komme nemt, sikkert og hurtigt hjem igen - uden at strande og uden at blive smittet. Det er der dog for tiden ingen garanti for, på grund af den globale corona-pandemi. Derfor forlænger vi nu vores gældende rejsevejledning og fraråder fortsat alle ikke-nødvendige rejser i hele verden."

  "Risikoen for smittespredning, omfattende rejserestriktioner og bekymrende sundhedsforhold gør det i øjeblikket meget usikkert og uforudsigeligt at være rejsende. Det er desværre ikke slut endnu. Og det er vores arbejde med at hjælpe strandede danskere hjem absolut heller ikke. Mit og Udenrigsministeriets fokus er fortsat på at hjælpe strandede danskere hjem. Danskernes tryghed og sikkerhed er min topprioritet som udenrigsminister."

  Udenrigsministeriet forlænger rejsevejledningen som en del af regeringens samlede indsats mod coronavirus/covid-19. Det sker både for at undgå at danske rejsende medbringer smitten til andre lande og for at undgå, at danske rejsende tager smitten med hjem til Danmark.

  Udenrigsminister, Jeppe Kofod, udtaler:

  "Hvis flere bringer smitte med retur kan det også rokke ved vores gradvise åbning af det danske samfund. Derfor er det nødvendigt fortsat at fraråde alle ikke-nødvendige rejser. Og derfor er det også vigtig at gentage min kraftige opfordring til at holde sig hjemme i 14 dage, hvis man har rejst i udlandet."

  Danske rejsende som fortsat befinder sig i udlandet og har brug for hjælp eller rådgivning for at kunne komme tilbage til Danmark bør kontakte Udenrigsministeriets Globale Vagtcentral hele døgnet (bbb@um.dk eller +4533921112).

  Kontakt:

  For yderligere presse: Udenrigsministeriets pressevagt Tlf.: +45 61 97 92 47 @: pressevagten@um.dk

  Læs hele pressemeddelelsen på Via Ritzau her: https://via.ritzau.dk/pressemeddelelse/forlaengelse-udenrigsministeriet-forlaenger-nu-sin-globale-rejsevejledning-og-frarader-alle-ikke-nodvendige-rejser?releaseId=13591549

  ** Ovenstående pressemeddelelse er videreformidlet af Ritzau på vegne af tredjepart. Ritzau er derfor ikke ansvarlig for indholdet **