PRM / Hurtig indsats fra de fynske kommuner kan redde arbejdspladser

  Pressemeddelelse fra Dansk Byggeri

  - Kommunerne på Fyn har vist stor velvilje til at hjælpe de lokale virksomheder, som nærmest fra den ene dag til den anden er blevet ramt af coronakrisen. Det fortjener stor ros, siger formand for Dansk Byggeri Fyn Dan Johansen.

  Han glæder sig over, at Assens, Faaborg-Midtfyn, Kerteminde, Odense, Nordfyn, Nyborg, Svendborg, Middelfart, Ærø og Langeland alle har fremrykket betalinger på udført arbejde. Hele syv kommuner - Assens, Odense, Nordfyn, Nyborg, Svendborg, Middelfart og Langeland - har besluttet, at de også fremrykker byggeprojekter.

  - Mange virksomheder er presset på likviditeten, og derfor gør det en stor forskel, om der kommer penge i kassen nu eller om to eller tre måneder. Samtidig giver det mange af vores virksomheder mulighed for at holde gang i hjulene og undgå fyringer, når kommunerne fremrykker opgaver. Jeg håber, at de sidste tre kommuner også vil se på muligheden for at fremrykke allerede planlagte opgaver. Jo flere arbejdspladser vi kan redde, jo hurtigere kommer vi på fode på den anden side af krisen, og derfor er det også afgørende, at kommunerne ikke venter for længe med at handle, siger Dan Johansen, Dansk Byggeri Fyn.

  Han opfordrer kommunerne til at renovere de skoler, børnehaver og rådhuse, som trænger til en kærlig hånd, nu hvor de alligevel står tomme.

  - Folketinget har leveret hjælpepakker til erhvervslivet, og kommunerne kan ved at fremrykke byggeprojekter også være med til at redde lokale arbejdspladser. Derudover er det vigtigt, at genbrugspladserne er åbne, og at sagsbehandlingen af byggetilladelser ikke går i stå, siger formand for Dansk Byggeri Fyn Dan Johansen.

  Dansk Byggeri Fyn glæder sig over, at kommunerne generelt set udviser stor erhvervsvenlighed og velvilje i forhold til at hjælpe erhvervslivet.

  - Vores lokale virksomheder er uden tvivl presset, og hurtig handling fra kommunerne vil have den største effekt både nu og i fremtiden. Vi må hjælpe hinanden, så vi kommer bedst muligt ud på den anden side, siger formand i Dansk Byggeri Fyn Dan Johansen.

  Kontakt:

  Formand for Dansk Byggeri Fyn Dan Johansen, telefon 20 12 62 55
  Regionskonsulent for Dansk Byggeri Fyn Steen Høygaard, telefon 25 66 63 17
  Pressekonsulent i Dansk Byggeri Anette Sørensen, telefon 30 36 02 65

  Læs hele pressemeddelelsen på Via Ritzau her: https://via.ritzau.dk/pressemeddelelse/hurtig-indsats-fra-de-fynske-kommuner-kan-redde-arbejdspladser?releaseId=13590457

  ** Ovenstående pressemeddelelse er videreformidlet af Ritzau på vegne af tredjepart. Ritzau er derfor ikke ansvarlig for indholdet **