PRM / Mange bolighandler i februar – salget i marts bliver præget af corona

  Pressemeddelelse fra Boligsiden.dk

  Februar 2020 har været en god måned for salget af boliger. Nye handelstal fra Boligsiden viser, at hussalget er 17 procent højere end i februar sidste år, at der blev handlet 21 procent flere ejerlejligheder, og at antallet af solgte sommerhuse er steget 37 procent.

  "Det er selvsagt flotte tal, men vi må også sige, at det nok er sidste måned i et stykke tid, at tallene er så overvældende. For corona kommer også til at sætte dagsordenen på boligmarkedet i de kommende måneder," siger Birgit Daetz, der er kommunikationsdirektør og boligøkonom hos Boligsiden.

  De første indikationer på salget i marts viser dog, at handlen ikke er så påvirket, som man kunne frygte.

  "Vi følger udviklingen på markedet tæt, og vi kan se på antallet af handler, der allerede er registreret i marts, at salget ikke er vækstet så meget, som det normalt gør i starten i marts, men det er stadig højere end sidste år. Der er altså ikke sket store skred. Dem der har været tæt på at købe, har måske kigget på nettet, set fremvisninger og været i beslutningsmodus i et halvt år. Nogle i endnu længere tid. Vi oplever, at netop de handler bliver fremskyndet nu," siger Birgit Daetz og uddyber:

  "Det er en langsigtet proces at købe en bolig, og vi skal alle sammen have noget at bo i efter corona. Og dem, der nu afventer, kan meget vel vende tilbage til markedet, når krisen er ovre."

  Ændrede finansieringsvilkår
  Når køberne fremskynder deres bolighandler lige nu, sker det blandt andet, fordi det er blevet dyrere at finansiere et boligkøb. Kurserne på lånene med de meget lave renter er faldet i denne uge, og derfor er det blevet dyrere at optage et boliglån.

  "Vilkårene for finansieringen af et boligkøb ændrer sig hurtigt i denne tid, og derfor er de købere, der er tæt på et køb, interesseret i at få afsluttet handlen nu. Det betyder ikke, at det er blevet dyrt at optage et boliglån. I et historisk perspektiv er renten fortsat meget lav og derfor stadig gunstig for køberne. Men på grund af den usikkerhed der er lige nu, er det en god ide for boligkøbere at vælge en model, hvor kursen på realkreditlånet er fastlåst," siger Birgit Daetz.

  Marts-tal udkommer 21. april
  Det er endnu for tidligt at sige, hvad corona kommer til at betyde for boligmarkedet på længere sigt, men den 21. april bliver vi lidt klogere, når Boligsiden offentliggør handelstallene for hele marts måned.

  "Det er vigtigt at understrege, at boligmarkedet ikke er gået i stå på grund af den aktuelle sundhedskrise i Danmark. Ejendomsmæglerne derude har taget en masse forholdsregler, der gør, at det er muligt at se boliger digitalt og tale med sin mægler på skype, facetime eller lignende. Markedet er udfordret, men med hjælp fra digitale redskaber bliver der stadig handlet boliger i Danmark," siger Birgit Daetz.

  Udvikling i handelsaktiviteten fra februar 2019-februar 2020:

  Boligtype

  Antal handler i februar 2019

  Antal handler i februar 2020

  Ændring (i %)

  Villaer og rækkehuse

  3.588

  4.196

  17 %

  Ejerlejligheder

  1.334

  1.614

  21 %

  Sommerhuse

  574

  789

  37 %

  (Kilde: Boligsiden)

  Kontakt:

  Har du brug for yderligere kommentarer eller tal for de(n) kommune(r), du dækker. Kontakt kommunikationsdirektør Birgit Daetz, bcd@boligsiden.dk. Telefon: 21210284

  Læs hele pressemeddelelsen på Via Ritzau her: https://via.ritzau.dk/pressemeddelelse/mange-bolighandler-i-februar---salget-i-marts-bliver-praeget-af-corona?releaseId=13590252

  ** Ovenstående pressemeddelelse er videreformidlet af Ritzau på vegne af tredjepart. Ritzau er derfor ikke ansvarlig for indholdet **