PRM / Kulturhusleder trapper ned

  Pressemeddelelse fra Furesø Kommune

  Efter 25 år som leder af Farum Kulturhus har Zanne Jahn valgt at trappe ned og fratræder derfor som kulturhusleder 29. februar 2020. Zanne Jahn fortsætter dog året ud på nedsat tid med udvalgte kunstopgaver og afslutter sit lange og værdifulde virke for Furesø Kommune med den faste og traditionsbundne julescenografi 2020.

  "Jeg er rigtig glad for, at Furesø Kommune og jeg har kunnet nå frem til en fælles aftale om min sidste tid på arbejdsmarkedet, hvor der er taget hensyn til både Farum Kulturhus, der jo er mit hjertebarn, og så til mine ønsker om stadig at være et aktiv for Furesø Kommune", siger Zanne Jahn.

  Zanne Jahn leder Farum Kulturhus frem til 29. februar. I den periode overleverer hun opgaver til kulturleder Berit Elmark, der bliver konstitueret kulturhusleder fra 1. marts.

  Fra 1. marts til 31. december fortsætter Zanne på nedsat tid som ansvarlig for Kulturhusets Foyer med skiftende scenografier og udsmykning, samt for tilsyn med kommunens udendørs kunst, hvor både Skulpturparken og Genforeningsstenen på Farum Hovedgade trænger til noget opmærksomhed, som Zanne Jahn selv udtrykker det.

  "Zanne Jahn har sat sit store præg på Furesøs kunsthistorie gennem årene. Hun er en ildsjæl og en leder, der bliver svær at erstatte. Derfor er jeg rigtig glad for, at Zanne har valgt at trappe ned over hele det kommende år. Det er en god aftale for begge parter, fordi den giver tid til at udtænke den helt rigtige permanente løsning for Farum Kulturhus" siger Peter Rosgaard, centerchef for Kultur og Idræt.

  Zanne Jahn har været ansat i først Farum og siden Furesø Kommune siden 1. juli 1994. I sit virke har hun blandt andet været initiativtager til Skulpturparken, der blev etableret af otte internationale kunstnere ved et symposium i 1999. Derudover har stort set alt kunst i Furesø været over Zannes bord, herunder også to store bemærkelsesværdige udstillinger - Piet Hein og Christiania, ligesom Farum Kulturhus under Zanne har udviklet sig fra en idé til et levende og aktivt kulturhus.

  Berit Elmark tiltrådte 1. august 2019 som leder af kulturområdet med henblik på at etablere et fælles kultursekretariat, og dermed skabe bedre grobund for samarbejder på tværs af kulturinstitutionerne. Dette arbejde fortsætter sideløbende med konstitueringen.

  Kontakt:

  Zanne Jahn, tlf. 7216 4112
  Peter Rosgaard tlf.: 7216 4784
  Berit Elmark på tlf. 7216 5990

  Læs hele pressemeddelelsen på Via Ritzau her: https://via.ritzau.dk/pressemeddelelse/kulturhusleder-trapper-ned?releaseId=13586946