PRM / Socialt ansvarlige virksomheder hyldet på nytårskur i Furesø

  Pressemeddelelse fra Furesø Kommune

  "Vi har et godt samarbejde i Furesø mellem kommunen og det lokale erhvervsliv. Det er jeg meget glad for. De lokale virksomheder sikrer arbejde til vores borgere. Jeg er tilfreds med, at Furesø for 7. år i træk er udpeget som den mest erhvervsvenlige kommune i Nordsjælland i Dansk Industris Erhvervsklimaundersøgelse", siger Furesøs borgmester Ole Bondo Christensen.

  "Den største fremgang ser vi i samarbejdet mellem erhvervslivet og jobcentret. Jeg takkede på Nytårskuren for, at vores lokale erhvervsliv skaber arbejdspladser og tager så godt imod, når vi banker på", siger Ole Bondo Christensen.

  Mange nye jobs og virksomheder i Furesø

  Furesø er den kommune i Region Hovedstaden, som har den største procentuelle stigning i antal job - ja sågar i hele Danmark. I den seneste opgørelse over udviklingen i antallet af arbejdspladser fra den 30. november 2018, har Furesøs virksomheder skabt over 700 nye arbejdspladser.

  Ole Bondo Christensen bød også velkommen til nye virksomheder. På blot 4 år har Furesø haft en nettotilgang på ca. 1.100 virksomheder både små som store inden for mange forskellige brancher.

  Otte gazelle-virksomheder blev hyldet under Nytårskuren for imponerende vækstrater. Man er gazelle-virksomhed, når man i løbet af fire regnskabsår hvert år har haft positiv vækst og samlet set har mindst fordoblet omsætningen over de fire år.

  Priser for at udvise størst socialt ansvar

  Et af indslagene til nytårskuren var at uddele prisen for socialt ansvar. Den bliver uddelt til virksomheder, der har gjort en forskel for ledige furesøborgere på kanten af arbejdsmarkedet. Der er en pris til en virksomhed i Furesø Kommune, og en pris til en virksomhed udenfor kommunen. 102 virksomheder var indstillet til prisen, mens otte var nomineret.

  Vinderen i Furesø Kommune blev Restaurant Furesøbad. Begrundelsen var, at Furesøbad altid er åbne overfor at tage imod praktikanter fra Jobcenter Furesø - og det er hvad enten, der er tale om en straksaktivering, en borger, der er udfordret på det sproglige eller andet. Furesøbad ansætter også en del ledige borgere i kortere eller længere tid. Restaurant Furesøbad har ikke alene taget et socialt ansvar i 2019, men har gennem flere år samarbejdet med jobcentret og været nomineret til tidligere CSR-priser.

  Vinderen udenfor kommunen var Gørløse Autoimport. Virksomheden vinder prisen for deres ekstraordinære indsats i forbindelse med en ansættelse af en elev med høre- og talehandicap. Virksomheden er gået langt for at finde de helt rigtige løsninger, så borgeren blev en rigtig del af teamet, og har lagt vægt på kandidatens motivation frem for eventuelle udfordringer ved handicappet.

  De to vindervirksomheder modtog hver et kunstværk, som var lavet af den lokale kunstner Barbara Kaad Ostenfeld.

  Nytårskuren var den 9. i rækken for erhvervsliv, samarbejdspartnere og politikere i Galaksen.

  Fakta om gazelle-virksomhederne

  Svømmeskolen ApS

  Mikkelsen Electronic A/S

  Proces-Tech ApS

  SameSystem A/S

  Velo Pavé ApS

  Ibsen Photonics A/S

  CM-Aqua Technologies ApS

  Ristorante Mediterraneo ApS

  Fakta om CSR-prisen

  102 virksomheder var indstillet til prisen. Jobcentret havde nedsat et Advisory board, bestående af repræsentanter fra lokale virksomheder, til at indsnævre feltet af indstillede til otte virksomheder, som blev hyldet på scenen. Udvalget for Beskæftigelse og erhverv havde valgt de to endelige vindere.

  Kontakt:

  Furesøs borgmester Ole Bondo Christensen (S) tlf. 7216 5200

  Læs hele pressemeddelelsen på Via Ritzau her: https://via.ritzau.dk/pressemeddelelse/socialt-ansvarlige-virksomheder-hyldet-pa-nytarskur-i-fureso?releaseId=13586428