PRM / Danskerne skal være bedre til at beskytte hørelsen på arbejdspladsen

  Pressemeddelelse fra Audiovox ApS

  Hver tolvte 30-årige og hver ottende 50-årige dansker lider af nedsat hørelse. Samlet set har 900.000 danskere nedsat hørelse, og generelt rammes vi af høretab tidligere i livet end vi gjorde for bare 30 år siden. Heraf kan mere end en tredjedel af alle høretab tilskrives høj musik, støj på arbejdspladsen og et generelt stigende støjbillede.

  I en rapport udarbejdet af Arbejdstilsynet om fysisk arbejdsmiljø melder 40 procent af de adspurgte, at de er generet af støj på arbejdspladserne. Samtidig anmeldes der cirka 2500 høreskader om året. Det gør høreskader til den mest almindelige uhelbredelige erhvervssygdom i Danmark.

  - Der er ingen tvivl om, at støj er et stort problem på mange danske arbejdspladser. Heldigvis er det også et område, som har fået mere opmærksomhed i de sidste par år, hvilket vi også har oplevet på efterspørgslen. Men der er fortsat mange arbejdspladser, som slet ikke har nok fokus på problemerne med støj, forklarer Mensur Paso, direktør i Audiovox, der er leverandør af høreværn.

  Better safe than sorry

  Et menneskes hørelse kan tage uhelbredeligt skade allerede ved enkeltstående tilfælde af meget kraftig støj, men ofte er det efter lang tids daglig påvirkning, at skaden sker. Derfor er det vigtigt, at man beskytter sig inden problemerne opstår. Men som statistikken viser, er det desværre fortsat langt fra alle, der tager støjen alvorligt:

  - Vi hører fortsat mange undskyldninger for, hvorfor man ikke bruger høreværn: høreværn er store og klodsede, man kan ikke tale med hinanden med dem på, de gør, at man ikke kan bruge sin telefon og så videre, siger Mensur Paso. Han tilføjer:

  -Men alle de problemstillinger kan løses med formstøbte høreværn, der tilpasses brugeren.

  Teknologi løser kommunikationsproblemer

  Netop formstøbte høreværn er hurtigt blevet en af Audiovox' mest populære produkter.

  - De formstøbte modeller er markant mindre end de traditionelle store høreværn. Og med Bluetooth-kommunikationsteknologi fra JABRA har man adgang til lukkede radiosystemer, så kommunikation mellem kollegaer og over telefonen ikke længere er et problem, siger Mensur Paso. Han fortsætter:

  - Så der er ikke længere nogen grund til dårlige undskyldninger. Udsættes du for støj på arbejdet, er det bare med at få taget mål til dit eget sæt. Det er for dit eget bedst.

  Kontakt:

  Mensur Paso
  CEO, Audiovox ApS
  (+45) 24 61 21 26
  mpa@audiovox.dk

  Læs hele pressemeddelelsen på Via Ritzau her: https://via.ritzau.dk/pressemeddelelse/danskerne-skal-vaere-bedre-til-at-beskytte-horelsen-pa-arbejdspladsen?releaseId=13585890