PRM / Kommunale indkøb bakker op om ‘Handl lokalt’-kampagne

  Pressemeddelelse fra Furesø Kommune

  Med klistermærker på vinterfrakken og i butikkernes vinduer har butikkerne i hele Furesø lanceret en fælles kampagne til fremme af det lokale handelsliv. En kampagne, som nu får det blå stempel fra Furesøs politikere i Udvalget for beskæftigelse og erhverv.

  "Julehandlen har kæmpe betydning for butikkerne her i Furesø. December-omsætningen kan være alfa og omega for, om en butik får fundamentet på plads til at køre videre hele det følgende år. Derfor kan vi kun opfordre til at bakke op om kampagnen og huske det lokale handelsliv, når der skal handles til julen og nytåret, siger Tine Hessner, (B), næstformand i Udvalget for beskæftigelse og erhverv.

  Udvalget har på sit seneste møde drøftet kampagnen, som Furesø Erhvervsforening har søsat op til julehandlen. Og fra politisk hold er der fuld opbakning til initiativer, der skaber løsninger og omsætning lokalt, understreger Hasan Yilmaz (A), formand for Udvalget for beskæftigelse og erhverv.

  "Både klimamæssigt og samfundsmæssigt er der rigtig gode grunde til at handle lokalt. Kampagnen retter sig selvfølgelig mod os alle som forbrugere. Men som kommune skal vi også foretage vores indkøb og lægge vores ordrer lokalt så ofte, det lader sig gøre ud fra hensyn til udbudsregler og indkøbsaftaler. Som kommune har vi også en interesse i at bidrage til levende lokalmiljøer med butikker og arbejdspladser. Vores erhvervsliv leverer praktikpladser, samarbejder med vores skoler og bidrager i stigende grad til en bæredygtig udvikling," siger han.

  Registrér din virksomhed
  Et vigtigt redskab i den forbindelse er indkøbsportalen Comdia, der giver det lokale erhvervsliv mulighed for at gøre sig synligt for de kommunale arbejdspladser, som køber ind. Håndværksvirksomheder har længe kunnet oprette sig. Næste led bliver at åbne for, at catering- og konsulentfirmaer kan registrere sig. Fordelen ved portalen er, at du som virksomhed kan registrere dig og få indblik i, hvilke aktuelle indkøb kommunen står foran. Det gør det lettere at samarbejde med andre leverandører om større opgaver og mere bæredygtigt, når kommunen lokalt kan købe effektivt ind - i ordentlig kvalitet med et lavest muligt ressourceforbrug.

  Comdia-portalen bliver præsenteret den 30. januar 2020, hvor Furesø Kommune er vært ved et arrangement om kommunens indkøb og udbud.

  Kontakt:

  Kommunikation tlf.: 72354012 email: kommunikation@furesoe.dk

  Læs hele pressemeddelelsen på Via Ritzau her: https://via.ritzau.dk/pressemeddelelse/kommunale-indkob-bakker-op-om-handl-lokalt-kampagne?releaseId=13584713