PRM / Lørdag indvier Høje Taastrup Kommune og Cyklistforbundet cykellegebane med støtte fra Nordea-fonden

  Pressemeddelelse fra Cyklistforbundet

  - At blive sikker på en cykel kommer ikke af sig selv. Det skal trænes, og det kan børn på en cykellegebane. Banen er bygget op, så børnene via leg og udfordringer træner basale cykelfærdigheder som at holde balancen, starte/bremse eller tage en hånd af styret. Den slags skal sidde på rygraden, før man som barn er sikker nok til at bevæge sig ud i trafikken, siger Klaus Bondam, direktør i Cyklistforbundet.

  Ved indvielsen af banen lørdag d. 14. december kl. 13-15 kan kommunens børn prøve kræfter med cykellegebanen, lege cykelleg med Cyklistforbundets cykellegeinstruktører og cykle hele Kvarterparken rundt sammen med borgmester Michael Ziegler og Cyklistforbundets direktør Klaus Bondam.

  Der vil være kage, brændte mandler og varme drikke at lune sig på.

  Mindre børn kan bruge den nye bane sammen med pædagoger, lærere og forældre, mens større børn selv kan besøge på banen og lege med kammeraterne.

  - Det giver børn frihed, oplevelser, selvtillid og selvstændighed at kunne cykle til skole, venner og fritidsaktiviteter. Daglig motion i form af gode cykelture er også med til at styrke børns sundhed. Der er al mulig grund til at glæde sig over, at man i Høje Taastrup Kommune prioriterer børnecyklingen og at få cykling ind i børns liv så tidligt som muligt, siger Klaus Bondam.

  Inspirationskatalog til andre kommuner

  Den nye cykellegebane er en af de i alt syv høj-kvalitets cykellegebaner, som i et tæt samarbejde mellem Cyklistforbundet, Nordea-fonden og den lokale kommune anlægges i syv kommuner.

  De øvrige baner ligger i Aabenraa, Aalborg, Odsherred, Varde, Guldborgsund og Silkeborg.

  Cyklistforbundet har samlet erfaringerne med at udvikle cykellegebanerne i et digitalt idekatalog på cyklistforbundet.dk/cykellegebanen. Kataloget skal inspirere og støtte flere kommuner i at anlægge deres egen cykellegebane.

  TID OG STED FOR ÅBNING AF CYKELLEGEBANEN

  Tid: Lørdag d. 14. december kl. 13-15

  Sted: Ved Ole Rømer skolens parkeringsplads, Gadehavegårdsvej

  Kontakt:

  Kommunikations- og kampagnechef i Cyklistforbundet Jane Kofod tlf.: 2217 5588 email: jak@cyklistforbundet.dk

  Direktør Klaus Bondam tlf.: 4070 8365 email: bondam@cyklistforbundet.dk

  Læs hele pressemeddelelsen på Via Ritzau her: https://via.ritzau.dk/pressemeddelelse/lordag-indvier-hoje-taastrup-kommune-og-cyklistforbundet-cykellegebane-med-stotte-fra-nordea-fonden?releaseId=13584238