PRM / HHX-elever lærte om privatøkonomi

  Pressemeddelelse fra Danske Andelskassers Bank A/S

  Som nystartet HHX-elev tager man hul på tre spændende år med masser af undervisning i, hvordan virksomheder og deres økonomi hænger sammen.

  Men hvordan er det nu med ens egen økonomi? Hvordan får man den til at hænge sammen, efterhånden som man bliver til et ungt menneske og ofte får flere og flere udgifter?

  Det fik en række førsteårs elever på Varde Handelsgymnasium mulighed for at blive klogere på, da der onsdag var privatøkonomi på skemaet.

  Undervisningen stod Morten Skovgaard Madsen og Sebastian Østergaard Bloch fra Andelskassen i Varde for. Blandt emnerne var "Når du flytter hjemmefra", "Kig dig godt for, når du låner penge" og "Gode råd til budgetlægning og en sund økonomi".

  "I Andelskassen ser vi det som en vigtig opgave, at vi hjælper unge mennesker med at komme godt fra land rent økonomisk. Derfor kommer vi rigtig gerne ud på gymnasier og underviser i privatøkonomi, ligesom vi altid inviterer vores unge kunder til deres første rådgivningsmøde i Andelskassen, når de fylder 18 år," siger Morten Skovgaard Madsen, som til daglig rådgiver privatkunder i Andelskassen i Varde.

  "Det er utroligt vigtigt, at man får en god start på sit økonomiske voksenliv. Kommer man skævt i gang, kan uheldige beslutninger komme til at præge ens liv alt for meget, og som bankfolk ved vi desværre, at alt for mange unge ender i gældsfælden. Det gør de, fordi de aldrig har lært, hvordan man håndterer sin økonomi," tilføjer Sebastian Østergaard Bloch, der ligeledes er kunderådgiver hos Andelskassen i Varde.

  Godt 46.500 unge i alderen 18-30 år var registreret som dårlige betalere i RKI-registret i slutningen af 2018, og det er et fald på cirka 10 procent i løbet af de seneste tre år ifølge en undersøgelse foretaget af YouGov i juni 2019. Selv om situationen således er en smule forbedret, og antallet af RKI-registrerede for nogle aldersgrupper er faldet de seneste år, skal man ikke dykke ret langt ned i tallene for at se, at der stadig er et stort behov for alle gode tiltag, der kan styrke folks viden om privatøkonomi og dens faldgruber. Som fx undervisning i privatøkonomi for unge mennesker, inden de for alvor kaster sig ud i voksenlivet.

  Kontakt:

  Yderligere oplysninger
  For yderligere oplysninger kontakt venligst kommunikationschef Tine Martlev Pallesen på telefon 87 99 30 33 / 23 72 55 70 eller pr. mail tmp@dabank.dk.

  Læs hele pressemeddelelsen på Via Ritzau her: https://via.ritzau.dk/pressemeddelelse/hhx-elever-laerte-om-privatokonomi?releaseId=13580325