PRM / Universal Robots øger løfteevnen markant på ny cobot

  Pressemeddelelse fra Grouleff Communications

  Universal Robots (UR),den mest betroede og bredest anvendte producent af kollaborative robotter i verden, meddeler, at UR16e med en imponerende nyttelastkapacitet på 16 kg nu er tilgængelig.

  UR16e kombinerer en høj løfteevene med en rækkevidde på 900 mm og en gentagelsesnøjagtighed af placering på +/- 0,05 mm, hvilket gør den ideel til at automatisere opgaver såsom håndtering af tunge materialer, håndtering af tunge dele og maskinpasning.

  "I det nuværende usikre økonomiske klima bliver producenterne nødt til at se på fleksible løsninger for at forblive konkurrencedygtige," siger Jürgen von Hollen, direktør for Universal Robots. "Med UR16e imødekommer vi behovet for en kollaborativ robot, der pålideligt og effektivt kan løse tunge opgaver. Denne lancering udvider betydeligt alsidigheden i vores produktportefølje og giver producenterne endnu flere muligheder for atforbedre ydeevnen, overvinde arbejdskraftrelaterede udfordringer og vækste deres forretning."

  UR16e er udviklet på den innovative UR e-Series-platform og skaber enorme fordele, muligheder og værdi for producenterne, herunder:

  • Hurtig og gnidningsfri implementering med nem programmering og et lille fodaftryk

  UR16e gør det nemt og hurtigt at fremskynde automatiseringen. Programmeringen og integrationen er enkel - uanset brugerens erfaring eller vidensbase. Ligesom alle UR's cobots kan UR16e pakkes ud, monteres og programmeres til at udføre en opgave på mindre end en time. Med et lille fodaftryk og en rækkevidde på 900 mm kan UR16e nemt integreres i ethvert produktionsmiljø uden at afbryde det.


  • Adresserer ergonomiske udfordringer og sænker samtidig omkostningerne

  Med en nyttelast på 16 kg fjerner UR16e de ergonomiske udfordringer og produktivitetsudfordringer, der er forbundet med løft og flytning af tunge dele og produkter, og sænker dermed omkostningerne og reducerer nedetid.


  • Ideel til håndtering af tunge materialer og maskinpasning

  Den robuste og pålidelige UR16e er ideel til automatisering af håndtering af høj nyttelast og CNC-maskinpasning, herunder håndtering af flere dele, uden at gå på kompromis med præcisionen.

  "Hos Universal Robots fortsætter vi med at flytte grænserne for, hvad der er muligt med kollaborativ automatisering," fortsætter von Hollen. "I dag gør vi det lettere end nogensinde for alle producenter at udnytte kraften ved automatisering ved at lancere en cobot, der er bygget til at gøre mere, da den har mere nyttelast end vores andre cobots."

  Ligesom med UR's øvrige e-Series-cobots, UR3e, UR5e og UR10e,har UR16e indbygget kraftregistrering, 17 konfigurerbare sikkerhedsfunktioner, herunder tilpasselig bremsetid og bremselængde, samt et intuitivt programmeringsflow. UR16e opfylder de mest krævende lovkrav og sikkerhedsstandarder for uhindret samarbejde mellem menneske og robot, herunder EN ISO 13849-1, PLd, Kategori 3, og hele EN ISO 10218-1.

  Bygget til at gøre mere

  UR har ændret paradigmet for automatisering i produktionen. Mens serien af cobots har givet producenterne mulighed for at konkurrere, vinde og vokse i et årti, er løsningen i dag bygget til at gøre endnu mere. I modsætning til traditionelle automatiseringsløsninger, der er dyre, komplicerede og farlige, giver UR producenter af enhver størrelse det, de har brug for, til at fremskynde automatiseringen med cobots, der er nemme at implementere, har en intuitiv programmering og ikke afbryder produktionslinjer eller arbejdsgange.

  I dag har UR flere end 37.000 cobots i arbejde over hele verden. De udfører kedelige og kritiske opgaver i flere tusinde produktionsmiljøer, herunder montage, pick and place, polering, palletering, maskinpasning samt i- og udskruning af skruer og møtrikker. Med UR+, et åbent økosystem af certificerede produkter, og UR Academy, gratis online robottræning, bliver implementeringen af den bedst mulige robotløsning, der imødekommer de unikke krav i enhver produktionsfunktion, problemfri og omkostningseffektiv med hurtigt udbytte, lave samlede ejeromkostninger og højt investeringsafkast.

  UR16e-cobottens styrker og avancerede funktioner vil blive vist live for første gang på denne uges China International Industry Fair, som finder sted i Shanghai (den 17.-21. september 2019), og i Danmark...

  Om Universal Robots
  Universal Robots blev stiftet i 2005 med ambitionen om at gøre robotteknologi tilgængelig for alle ved at udvikle små, bruger- og prisvenlige, fleksible industrirobotter, der er sikre at arbejde med. Siden lanceringen af den første kollaborative robot (cobot) i 2008 har virksomheden oplevet betydelig vækst, og den brugervenlige cobot sælges nu over hele verden. Virksomheden, der er en del af Teradyne Inc., har hovedkvarter i Odense, Danmark, og har datterselskaber og regionale kontorer i USA, Tyskland, Frankrig, Spanien, Italien, Tjekkiet, Polen, Ungarn, Rumænien, Rusland,Tyrkiet , Kina, Indien, Singapore, Japan, Sydkorea, Taiwan og Mexico. I 2018 havde Universal Robots en omsætning på 234 mio. dollars. Besøg www.universal-robots.com eller vores blog på blog.universal-robots.com for mere information.

  UR er tilstede på hi Tech & Industry Scandinavia 1.- 3. oktober 2019 på messestand: L9358 :https://www.hi-industri.dk/udstillerkatalog/udstiller/universal-robots-a-s-3

  Kontakt:

  Christina Hinze Jørgensen
  Marketing Coordinator
  Universal robots
  chjo@universal-robots.com
  +45 28 93 06 01

  Læs hele pressemeddelelsen på Via Ritzau her: https://via.ritzau.dk/pressemeddelelse/universal-robots-oger-lofteevnen-markant-pa-ny-cobot?releaseId=13579520