PRM / Louise Gade ny HR-direktør i Salling Group

  Pressemeddelelse fra Salling Group

  Tidligere Aarhus-borgmester og nuværende prorektor på VIA University College Louise Gade tiltræder til efteråret som ny Executive Vice President for HR i Salling Group. Med 10 millioner indkøbsture om ugen i Salling Groups butikker i Danmark, Tyskland og Polen spiller medarbejderne en helt afgørende rolle, og som ansvarlig for udviklingen af 48.000 kolleger er det et betydeligt ansvarsområde, den nye koncern HR-direktør kan se frem til.

  Efter en omfattende search-proces har Salling Group udpeget Louise Gade som HR-ansvarlig, fordi hun netop rummer den kombination af visionær ledelsesstil, erfaring og sunde værdier, som funktionen og virksomheden kræver, forklarer Per Bank, administrerende direktør i Salling Group.

  - Louise har igennem hele sin karriere turdet stille sig i spidsen for udfordrende forandringer og gjort det med en grundlæggende respekt og omsorg for dem, det hele handler om. Hun er indbegrebet af samfundssind, integritet og stålsathed, og det vil i den grad komme både kunder og kolleger i Salling Group til gode fremover, siger Per Bank.

  Selv siger Louise Gade om sit skifte fra det offentlige til detailhandel:

  - Salling Group er kendetegnet af en meget handlekraftig historie og stærke værdier, og virksomheden har en central placering i danskernes hverdag. At få mulighed for at være en del af ledelsen i en sådan aktør anser jeg for et privilegium. God ledelse og engagerede medarbejdere i alle dele af forretningen er helt afgørende for den service og kundeoplevelse, vi kan tilbyde, og det ser jeg utroligt meget frem til at bidrage til at vedligeholde og udvikle, siger Louise Gade.

  Nøglefunktion i virksomheden og samfundet
  Livslang læring, kompetenceudvikling og personaleadministration har været faste elementer i store dele af Louise Gades karriere og lederstillinger. Tidligere har hun været blandt andet ansvarlig for HR på Aarhus Universitet og direktør på VIA University College, ligesom hun har været med i en række udvalg, tænketanke og bestyrelser med fokus på netop efter-/videreuddannelse, arbejdsmarked og erhvervsfremme.

  I dag er Salling Group en af de danske virksomheder, der opretter og sikrer flest elev- og praktikpladser, og er blandt de organisationer, som beskæftiger flest forskellige nationaliteter og hjælper medborgere på kanten af arbejdsmarkedet tilbage mod et job. I 2017 blev Salling Fondene eneejere af Salling Group, og med fondsejerskabet følger et øget ønske om at tage aktiv del i det omkringliggende samfund.

  - Som 100 procent fondsejet virksomhed er det helt afgørende for os at tage del i samfundsudviklingen og bidrage positivt til verden omkring os. Det gælder ikke mindst i forhold til de mennesker, der udgør forretningen, medarbejderne og kundegrundlaget. Her får Louise en nøglefunktion, og vi glæder os til at få hende om bord i Salling Group, siger administrerende direktør i Salling Group Per Bank.

  På posten som HR-ansvarlig efterfølger Louise Gade Peter Poulsen, der fratrådte tidligere på året efter seks år i rollen. Louise Gade tiltræder funktionen som Executive Vice President, HR, i Salling Group den 1. oktober.

  CV, Louise Gade (f. 1972)

  Karriere:
  2018 - 2019 VIA University College - Prorektor
  2015 - 2018 VIA University College - Direktør for VIA Efter og videreuddannelser samt Direktionsmedlem VIA UC
  2009 - 2015 Aarhus Universitet - Vicedirektør med ansvar for HR
  2006 - 2009 Aarhus Kommune - Rådmand for Børn og Unge
  2002 - 2006 Aarhus Kommune - Borgmester
  Forud herfor bl.a. advokatfuldmægtig og advokat.

  Uddannelse:
  2001 Advokatbestalling
  1991 - 1997 Cand.jur., Aarhus Universitet

  Udvalgte øvrige nuværende hverv:
  Formand for Bestyrelsen for det nationale forskningscenter ICROFS
  Næstformand for bestyrelsen for Nordea Fonden
  Næstformand for bestyrelsen for Nordea Bankfonden
  Medlem af bestyrelsen for Bikuben Fonden
  Medlem af bestyrelsen for "Lær for Livet"
  Medlem af Seniortænketanken, Beskæftigelsesministeriet
  Medlem af følgegruppen for Trepartsaftalen, Uddannelsesministeriet

  Udvalgte øvrige tidligere hverv:
  Medlem af Udfordringspanelet - Sammenhængsreformen, Finansministeriet
  Medlem af Forenklingsudvalget for Erhvervsfremme - Erhvervsministeriet
  Medlem af vederlagskommissionen - Indenrigsministeriet
  Medlem af Småbørnsalliancen, Egmontfonden og DEA
  Medlem af bestyrelsen for TV2 Danmark A/S
  Byrådsmedlem i Århus Kommune 1994 - 2009
  Formand for Århus Festuges Bestyrelse
  Formand for Ungdomsboligrådet under Velfærdsministeriet

  Kontakt:

  Per Bank, administrerende direktør i Salling Group, +45 8778 5002 (via Salling Group Media Relations)
  Louise Gade, tiltrædende Koncern HR-direktør i Salling Group, +45 8755 1999

  Læs hele pressemeddelelsen på Via Ritzau her: https://via.ritzau.dk/pressemeddelelse/louise-gade-ny-hr-direktor-i-salling-group?releaseId=13577896