PRM / Ledige pladser på læreruddannelsen i Silkeborg

  Pressemeddelelse fra VIA University College

  Sommeren går på hæld, og hverdagen nærmer sig på både arbejdspladserne og i skolen. Også på VIA i Silkeborg begynder det så småt at pible i krogene, for den 27. august starter en flok spritnye lærerstuderende.

  De nye studerende kan ikke blot se frem til en fagligt udfordrende uddannelse - de kan også glæde sig over, at de bliver en ombejlet flok. Ifølge en undersøgelse lavet af Kraka, er antallet af uuddannede undervisere i folkeskolen nemlig steget med 12 procent siden 1997. Og netop manglen på lærere i særligt provinsen fik sidste år Uddannelses- og Forskningsministeriet til at tildele VIA 100 ekstra pladser på læreruddannelsen.

  "Vi ved af erfaring, at mange skoler i lokalområderne mangler kvalificeret og veluddannet lærerarbejdskraft. Derfor håber vi naturligvis også, at flere vil overveje, om det ikke var noget for dem at blive lærer," siger uddannelsesleder for læreruddannelsen i Silkeborg Lars Christensen Ustrup.

  Stadig ledige pladser
  Der er stadig ledige pladser på læreruddannelsen i Silkeborg til både sommer- og vinterstart. Ifølge uddannelseslederen skal man dog være hurtig, hvis man skal nå at starte sammen med det nye hold her i august.

  "I løbet af de kommende uger er der studiestart for de nye studerende på læreruddannelsen, så ønsker man at starte her til august, så skal man hurtigst muligt kontakte en studievejleder eller søge en af de ledige pladser på VIAs hjemmeside. Vi optager løbende nye studerende i løbet af de næste par uger," siger Lars Ustrup, som opfordrer til at man genovervejer studievalget, hvis man ikke er kommet ind på drømmestudiet i første omgang.

  "Vi håber selvfølgelig, at en del af de ansøgere, som måske er blevet afvist i en af de større studiebyer, vil overveje at søge en plads på læreruddannelsen i Silkeborg - eller i Skive, Nørre Nissum, Randers eller Holstebro, hvor der alle steder er ledige pladser," siger han.

  Hvis man ønsker at søge ind på læreruddannelsen i Silkeborg kan man kontakte studievejledningen eller søge en ledig plads på via.dk/ledige-pladser.

  Yderligere information:
  Uddannelsesleder, Lars Christensen Ustrup, lu@via.dk, tlf. 87553107
  Journalist, Casper Grud Nielsen, grud@via.dk, tlf. 87551516

  Læs hele pressemeddelelsen på Via Ritzau her: https://via.ritzau.dk/pressemeddelelse/ledige-pladser-pa-laereruddannelsen-i-silkeborg?releaseId=13577914