PRM / Investeringsboom i guld: Danskerne forer kistebunden som aldrig før

    Pressemeddelelse fra Vitus Guld

    Højt stablede guldbarrer og klingende guldmønter er måske noget, de fleste forbinder med sørøverskatte og umådelig rigdom. Alligevel er det ikke mere uopnåeligt, end at flere og flere danskere investerer i det ædle metal.

    Det fortæller direktør i en af Danmarks største guldinvesteringsvirksomheder, VitusGuld, Christian Klingenberg.

    – Vi har i 2018 haft rekordår for salget af investeringsguld, hvor vi har omsat for over 18 millioner kroner investeringsguld, hvilket næsten er en fordobling fra forrige år. Og den tendens tyder på at fortsætte i 2019. Det er især de schweiziske 100 grams guldbarrer, som både almindelige danskere samt mere formuende privat- og erhvervskunder er interesserede i. Men vi har også kunder, som investerer løbende i ti gram om måneden, for langsomt at opbygge en portefølje.

    Kriser og usikkerhed presser guldpriserne op

    Guld er et investeringsobjekt, hvis pris er afhængig af økonomiske udsving i samfundet. I krisetider vælger flere at investere i metallet, som en økonomisk garanti mod usikre markeder. Tydeligt var det under finanskrisen i 00’erne, hvor guldpriserne eksploderede opad med en femdobling til en historisk høj guldpris på over 1.900 US dollars per troy ounce i forhold til årene før krisen, som en reaktion på usikkerheden på bolig- og aktiemarkedet.

    Siden krisen stod på sit højeste, er guldpriserne faldet støt, men Jyske Invests chefstrateg, Ib Fredslund Madsen, anslår med udgangspunkt i en Bloomberg-analyse, at priserne vil stige nu igen gennem 2019. Det forklarer Christian Klingenberg sker som en reaktion på blandt andet politisk usikkerhed på verdensmarkederne.

    – Aktiemarkedets høje niveau betyder, at det er et svært sted at investere, det samme gælder boligmarkedet. Dertil kommer usikkerheden med Trump, Brexit og handelskrigen mellem Kina og USA. Flere nationer som Rusland, Kirgisistan og Ungarn styrker deres nationale guldreserver, som en sikring af deres købekraft mod udsving i verdensøkonomien, og det samme ser vi, at et stigende antal danskere gør, siger Christian Klingenberg.

    Guld giver risikospredning

    Selvom guldpriserne stiger og falder i takt med uro på markederne, så har guld altid holdt en værdi, hvilket også gør det til et udmærket alternativ til andre investeringer, når ens økonomi skal polstres.

    Guld er dog sjældent et kortsigtet rentabelt investeringsobjekt med henblik på afkast. Derfor skal ædelmetallet ses som en sikkerhed og spredning af ens portefølje, pointerer chefstrateg i Jyske Invest, Ib Fredslund Madsen:

    – Guld er lidt ligesom en brandforsikring. Du har den mod krisetider, men det er ikke fordi, at du håber på at skulle bruge den. Derfor kan vi heller ikke anbefale at sætte for stor en del af ens portefølje i guld, da der ikke er noget afkast, men derimod se den del man har investeret i guld, som en sikkerhed mod ustabile eller kollapsede markeder.

    Kontakt:

    Christian Klingenberg
    Direktør, VitusGuld
    (+45) 89 80 12 34
    info@vitusguld.dk

    Læs hele pressemeddelelsen på Via Ritzau her: https://via.ritzau.dk/pressemeddelelse/investeringsboom-i-guld-danskerne-forer-kistebunden-som-aldrig-for?releaseId=13577138