PRM / Ministerhåndtryk til modige mine- og ammunitionsryddere

  Pressemeddelelse fra Folkekirkens Nødhjælp

  Landminer og andre krigsefterladenskaber tager liv og muligheder fra mennesker, der i forvejen har været igennem alt for meget. Og derfor er der stor anerkendelse fra udviklingsminister Rasmus Prehn til 11 mænd og kvinder, der fredag på Skive Kaserne fik diplom på, at de nu er klar til at gå forrest i arbejdet med mine- og ammunitionsrydning:

  "At være klar til at sætte sit eget liv på spil for at redde andre, det kalder på den største respekt. Det arbejde, som kursisterne nu vil udføre, er nøglen til både fred og udvikling. Det vil betyde, at bønder igen kan dyrke deres jord. At skolebørn igen kan gå trygt til og fra skole. Og at mennesker på flugt kan vende hjem," siger udviklingsminister Rasmus Prehn, Socialdemokratiet.

  Det er Folkekirkens Nødhjælp med støtte fra Forsvarets Ingeniørregiment, der står for den meget anerkendte uddannelse på Skive Kaserne, der gør deltagerne i stand til at lede egne ammunitionsrydningshold rundt om i verden. Kurset har været afholdt hver sommer siden 2007 og har gennem årene haft deltagere fra hele verden. Også i år, hvor de 11 deltagere kommer fra bl.a. Colombia, Zimbabwe, Sydsudan og Danmark.

  "Både faciliteter og instruktører er på verdensklasseniveau. Vi kan arbejde med nærmest alle former for ammunition - altså ammunition fra alle dele af verden - og derfor kan kursisterne efterfølgende arbejde over hele kloden. Og instruktørerne er virkelig rutinerede," siger Lasse Marinus Jørgensen, chefteknisk rådgiver for mine- og ammunitionsrydning i Folkekirkens Nødhjælp.

  Også udviklingsministeren har roser til samarbejdet i Skive og til Folkekirkens Nødhjælp for at arbejde med mine- og ammunitionsrydning, selv om problemet måske kan virke fjernt for mange danskere:

  "Herhjemme kan vi jo godt gå rundt og tro, at det er et problem, der blev løst tilbage i 80'erne og 90'erne, da prinsesse Diana skabte opmærksomhed om det. Derfor vil jeg meget gerne være med til at oplyse om det vigtige arbejde, der dels sker på kurset på dansk grund, og det arbejde, som udføres ude i verden," siger udviklingsminister Rasmus Prehn.

  Folkekirkens Nødhjælp begyndte sin minerydningsindsats i 1999 på opfordring af den daværende danske regering og har i dag en lang række aktiviteter udover at fjerne landminer og andet krigsaffald. Ikke mindst oplysning og uddannelse er afgørende for, at børn og voksne i risikoområder kan undgå at blive invaliderede eller dræbt. Og flere end en million mennesker har indtil nu haft gavn af undervisningen.

  Kontakt:

  Pressechef/Head of media Charlotte Harder Nielsen tlf.: +45 5060 2080 email: chni@dca.dk

  International direktør - Udvikling af programmer og projekter, internationalt Jonas Nøddekær tlf.: 29 69 91 21 email: jno@dca.dk

  Læs hele pressemeddelelsen på Via Ritzau her: https://via.ritzau.dk/pressemeddelelse/ministerhandtryk-til-modige-mine--og-ammunitionsryddere?releaseId=13576794