PRM / Hver femte danskere foretrækker fjernkonsultation hos lægen

  Pressemeddelelse fra Gjensidige Forsikring

  En ny undersøgelse foretaget af Kantar Gallup for Gjensidige Forsikring og Mølholm Forsikring viser, at hele 22 procent af danskerne foretrækker at konsultere lægen over telefon i stedet for at møde op fysisk hos lægen, når de har mindre skavanker eller problemer som ondt i halsen, ondt i maven, udslæt mm. Og andelen, der ønsker at gå til onlinelæge, er stigende.

  Undersøgelsen viser, at det særligt er kvinderne, som foretrækker konsultationer over telefon. I undersøgelsen svarer hele 27 procent af kvinderne, at de foretrækker telefonkonsultationer, hvorimod dette kun gælder for 17 procent af mændene.

  "Når så mange hellere vil tage en konsultation over telefonen end at møde fysisk op hos lægen, så handler det om, at det er lettere at finde telefonen frem i en travl hverdag end at skulle afsætte tid til at gå til lægen. Det er særligt ved muskel- og ledsmerter, små problemer som ondt i maven, udslæt og forkølelse samt børnesygdomme, at det nemt kan klares over telefonen," siger Per Østergaard, direktør for Mølholm Forsikring.

  Gå til læge på din tablet
  Hos Mølholm Forsikring har man taget konsekvensen af, at mange kunder efterspørger mere fleksible måder at blive tilset af en læge på, og derfor er man gået skridtet videre, og tilbyder nu kunderne konsultationer over video på tablet og telefon som et tilvalgskøb:

  "Gennem dialog med vores kunder ved vi, at det er en fordel, hvis man kan klare lægekonsultationen fra fx arbejdet eller hjemmet, så man ikke behøver at tage fri for at gå til lægen. Derfor tilbyder vi hos Mølholm Forsikring nu også konsultation via telefon og tablet. I fjernkonsultationen er det let at fremvise en eventuel fysisk skavank til lægen, selvom man ikke er i samme rum. Vi har med stor succes testet online læge i det første halvår af 2019 og kan konstatere, at vores kunder er rigtig glade for muligheden, og derfor har vi gjort det til en permanent ydelse, man kan købe til sundhedsforsikringen," siger Per Østergaard.

  En sidegevinst med online læge er desuden, at det får mændene til at gå oftere til lægen. Hos Mølholm Forsikring oplever man nemlig, at fjernkonsultationer stort set benyttes lige meget af kvinder og mænd:

  "Ovenstående er glædeligt, idet det måske kan være med til at sikre, at også mændene bliver bedre til at blive tilset af en læge fremfor at lade stå til og dermed undgå potentielle alvorlige sundhedsproblemer," siger Per Østergaard.

  Se mere om mulighederne for at få adgang til online læge på: https://www.molholmforsikring.dk/onlinelaege

  Om undersøgelsen

  Undersøgelsen er foretaget af Kantar Gallup for Gjensidige Forsikring og Mølholm Forsikring i maj 2019 blandt 1560 repræsentativt udvalgte danskere.

  Kontakt:

  Kommunikationskonsulent Søren Moth Frederiksen tlf.: 41 77 50 18 email: smf@gjensidige.dk

  Læs hele pressemeddelelsen på Via Ritzau her: https://via.ritzau.dk/pressemeddelelse/hver-femte-danskere-foretraekker-fjernkonsultation-hos-laegen?releaseId=13576747