PRM / Robot-sammenhold i Odense skaber millionværdi

  Pressemeddelelse fra Grouleff Communications

  "Odense er blevet stedet for udveksling af robotpenge. Vi er dybt ydmyge over den enorme internationale interesse, Odense Investor Summit skaber. Både danske og udenlandske gæster er meget imponerede over det sammenhold, man ser her. Det samlede robot-økosystem bakker 100 procent op og løfter hinanden. For eksempel lukker producenterne af industrirobotterne droner og healthcare-robotter ind uden tøven. Virksomheder i alle størrelser hjælper hinanden og deres pitches spændte fra en halv til 10 millioner uden problemer. Det er et helt unikt samarbejde og gav et formidabelt arrangement," siger Michael Hansen Investment Manager, Invest in Odense.

  Summitten tiltrak en hel delegation danske og udenlandske journalister fra blandt andet Schweitz, Holland, Canada og USA. En af dem, den amerikanske journalist og finansrådiver John Santagate fra konsulentbureauet IDC i Boston, giver Michael Hansen ret:

  "Set udefra er der ingen tvivl om, at Odense er stedet for collaborative robotter. Det er helt afgørende med både opbakningen fra kommunen og styrken i netværket af investorer og medarbejdere på tværs af virksomhederne."

  Partner Michael Tandrup fra Nordic Eye er enig: "Som investor er det en fornøjelse at se, hvordan samarbejdet trives og værdien derved vokser i robotklyngen i Odense. Jeg har set eventen vokse med virksomhederne over de sidste fire år og det er meget imponerende."

  Også de pitchende virksomheder gik fra Odense Investor Summit med en god oplevelse.

  "Det var et særdeles godt arrangement, hvor vi blev bekræftet i at der er mange, som gerne vil være med på vores rejse videre frem. Samtidig oplevede vi en øget forståelse for vores forretningsmodels mange muligheder," siger Claus Risager, CEO i Blue Ocean Robotics, som udvikler professionelle servicerobotter til sundhedssektor, hotel, byggeri og landbrug.

  "Det er imponerende, at Odense kan stable et arrangement af så international kvalitet på benene. Jeg fik kontakt til to-tre nye danske og tre-fire udenlandske potentientelle investorer," tilføjer en tilfreds Jesper Bach, CEO i TriVision, hvis visionsteknologi forhinder 10.000 tons madspild om året.

  Også Peter Hartvigsen, CEO i Kobots - Voice Responsive Robotics, var glad for eventen. Han fik fem interessante leads med hjem fra potentielle investorer, distributører og kunder.

  En af Danmarks hurtigst voksende industrier

  Siden 2015 er der blevet investeret mere end 5,5 milliarder kroner i robotvirksomhederne i Odense. Klyngens synergieffekt er kendt verden over.

  "Der er ingen tvivl om, at Odense er epicentret i den danske robotindustri, som forventes at mangedoble sig i de kommende år. Samtidig er Odense blevet et af Europas mest dynamiske steder at udvikle sin robotvirksomhed. Tilslutningen til eventen viser, at vi har formået at samle alle gode kræfter fra virksomheder, det offentlige, investorer uddannelse og forskning," slutter Mikkel Christoffersen, klyngedirektør i Odense Robotics.

  Robotklyngen er dermed et skridt tættere på realisering af visionen fra byens borgmester, Peter Rahbæk Juel, om at gøre Odense til verdens førende robotby.

  Download fotos fra Odense Investor Summit 2019, taget af Nicolas Cosedis.

  Kontakt:

  Få flere oplysninger om Odense Investor Summit ved at kontakte
  Michael Hansen, Investment Manager, Invest in Odense, +45 23 41 40 07, mhann@odense.dk

  Få flere oplysninger om Odense Robotics ved at kontakte
  Ulrikke Brandt-Bertelsen, presseansvarlig, Odense Robotics, +45 51 28 48 64, ulebr@erhvervshusfyn.dk

  Læs hele pressemeddelelsen på Via Ritzau her: https://via.ritzau.dk/pressemeddelelse/robot-sammenhold-i-odense-skaber-millionvaerdi?releaseId=13576089