PRM / Nye kæmpe-vandværker skal give københavnerne blødere drikkevand

  Pressemeddelelse fra Niras A/S

  Københavnerne vil fremover få drikkevand af høj kvalitet og samtidig en større sikkerhed i vandforsyningen. HOFOR er nemlig gået i gang med at erstatte tre af deres største vandværker, som leverer drikkevand til hovedstadsområdet.

  Med de tre vandværker, som ligger vest for Ishøj, ved Søndersø og ved Gevninge, vil HOFOR blive i stand til at levere blødere vand til mere end halvdelen af forbrugerne i København og omegnskommunerne. Moderniseringen af vandværkerne vil også betyde, at drikkevandet, som strømmer ind til københavnerne gennem kilometervis af vandledninger, vil få en højere fødevaresikkerhed. Det sker via nye, bedre standarder, hvor vandbehandlingen foregår i helt lukkede kredsløb i stedet for på anlæg med åbne vandoverflader og iltningstrapper som på de gamle anlæg.

  “Med de nye vandværker vil mere end halvdelen af HOFORs drikkevandsproduktion være blødgjort. Vi er i gang med en proces, hvor hele vores produktion skal omstilles til de nye standarder – og sådan en proces tager tid. Der er stor efterspørgsel på blødere vand fra både forbrugere og virksomheder i vores forsyningsområde, så vi vil løbende udrulle denne modernisering på alle vores syv regionale vandværker,” siger Erling Fischer, som er projektchef i HOFOR for vandværker og blødgøring.

  “Det er tre af de allerstørste vandværker, der findes i Danmark. Der er ikke bygget så store vandværker i landet de seneste 50 år, så alene anlæggenes størrelser er en udfordring. Nu skal vi tilmed indføre en helt ny blødgøringsteknologi efter danske forhold, og her ligger de største udfordringer,” siger John Kristensen, som er NIRAS’ projektleder på opgaven.

  “Det er virkelig spændende at være med til at udvikle nogle af Danmarks første, rigtig store blødgøringsanlæg i et konsortium med en masse kompetente mennesker. Det vil generere en masse ny viden imellem både rådgiverne på opgaven og HOFOR – det ser vi allerede nu,” siger Max Toft Pedersen, som er projektleder hos Krüger.

  Læs mere om projektet på niras.dk her eller på krüger.dk her.

  Kontakt:

  Projektchef, Vandværker og blødgøring, HOFOR Erling V. Fischer tlf.: 2795 3464 email: erfi@hofor.dk

  Projektleder, NIRAS John Brian Kristensen tlf.: 2713 8002 email: JBK@niras.dk

  Projektleder, Krüger Max Toft Pedersen tlf.: 6039 3557 email: Mjt@kruger.dk

  Læs hele pressemeddelelsen på Via Ritzau her: https://via.ritzau.dk/pressemeddelelse/nye-kaempe-vandvaerker-skal-give-kobenhavnerne-blodere-drikkevand?releaseId=13572607