PRM / Forhandlinger om nye dagpengeregler i EU udskudt

    Pressemeddelelse fra Beskæftigelsesministeriet

    Der er godt nyt for Danmark i sagen om EU’s nye regler om bl.a. koordination af dagpenge, der lagde op til, at EU-borgere hurtigere ville kunne få adgang til danske dagpenge. Efter lange forhandlinger ligger det nu endeligt fast, at forslaget er udskudt til efter Europa-Parlamentsvalget.

    Beskæftigelsesminister Troels Lund Poulsen siger:

    – Jeg er meget tilfreds, fordi der var tale om en rigtig dårlig aftale. Danmark har stor gavn af den fri bevægelighed i EU, men reglerne skal være rimelige, hvis vi skal fastholde den folkelige opbakning, og det er ikke rimeligt, at man så hurtigt skal kunne få adgang til dagpenge eller for den sags skyld tage ydelsen med til udlandet i et halvt år.

    – Det giver håb for Danmark, at sagen nu står stille til efter Europa-Parlamentsvalget. Danmark har arbejdet hårdt på at opbygge en alliance med lande, der deler det danske synspunkt. Den består i dag bl.a. af Tyskland, Holland og Østrig. Nu får vi bedre tid til at overbevise flere lande, så vi forhåbentlig kan få en mere fornuftig og rimelig aftale end den, der lå på bordet.

    – Vi må samtidig erkende, at der i EU lige nu er et stort antal lande, der trækker i en anden retning end os. Derfor er det vigtigt, at Danmark arbejder videre på at udbygge alliancen, og det kommer vi til.

    Med forslaget fra EU var der lagt op til, at man kunne sammenlægge optjente perioder i andre EU-lande efter en måneds uafbrudt arbejde og a-kassemedlemskab i Danmark. I dag har vi krav om a-kassemedlemskab og arbejde i 296 timer inden for 3 måneder. Borgere fra andre EU-lande vil dermed kunne få hurtigere få adgang til danske dagpenge, end de kan i dag. Derudover ville forslaget fordoble den tid, man kan tage dagpenge med til udlandet for at søge job fra tre til seks måneder.

    Læs hele pressemeddelelsen på Via Ritzau her: https://via.ritzau.dk/pressemeddelelse/forhandlinger-om-nye-dagpengeregler-i-eu-udskudt?releaseId=13572375