PRM / Ny grillpølse lavet af danske ærter lander i kølediskene

    Pressemeddelelse fra Salling Group

    En ny klimavenlig grillpølse – lavet af danske ærter – lander nu i butikkernes kølediske.

    – Pølser på grillen og en ristet hot dog har en stor plads i de danske madhjerter, så pølserne skal man kun udfordre, hvis man virkelig gør sig umage. Derfor har vi brugt lang tid på et grønt alternativ, som mange ønsker sig. Det er blevet til en 100% plantebaseret grillpølse, som ikke bare har den helt rigtige smag, men også det helt rigtige knæk, siger Henrik Lund, direktør for Naturli’ Foods, som har udviklet plantepølsen.

    Kæderne glæder sig
    Salling Group, som står bag kæderne føtex, Netto og Bilka, oplever i disse år en vækst på omkring 30% i de plantebaserede fødevarer. Det handler om, at rigtig mange gerne vil skære ned på et stort forbrug af kød for at gøre noget godt for klimaet og sig selv.

    Line Nørgaard Jensen, som er Salling Groups indkøber på området, har store for-ventninger til den nye, grønne grillpølse:

    – Plantepølsen er helt ny på markedet. Hvis jeg skal sammenligne med noget, må det være, da vi lancerede Naturli’ Hakket, som er en plantefars, som kan bruges til det samme som hakket oksekød. Det har kunderne i høj grad taget til sig. Jeg har derfor gode forventninger til, at plantepølserne også får en varm modtagelse her op til grillsæsonens start.

    Pølsesnak og øgenavne
    Den nye grønne grillpølse er blevet testet i det virkelig liv, nemlig fra en dansk klassisk pølsevogn i København, hvor forbipasserende har smagt og øvet sig i nye øgenavne til pølsen.

    – Den grønne pølse har bestået en vigtig optagelsesprøve i pølsevognen. Den fik ros for sin smag og knæk, siger Henrik Lund, som minder om, at listen med pølsesnak og kærlige øgenavne nu vil vokse. Han tilføjer:

    – Kært barn har mange navne, for eksempel har en hot dog været kendt som ‘Skinkesøm i spændetrøje’. Vi vil gerne bidrage med et nyt til samlingen, nemlig ‘Sprød, grøn gren med ørevarmere og hele komposten’.

    Den 23. marts serveres der smagsprøver i Bilka Skalborgs bistro klokken 12-14, så nordjyderne også får mulighed for at teste smagen.

    Fakta om plantepølser
    – De nye plantepølser vil fra den 22. marts kunne købes i Sallings Groups kæder føtex, Netto og Bilka
    – Der er 5 pølser i en pakke (300 gram)
    – Vejledende udsalgspris i butik vil være 25 kroner
    – Pølserne er velegnede til grill og pande
    – Til skindet er der brugt natriumalginat, som er udvundet af alger, hvilket giver et godt knæk, når man bider i den

    Indhold

    – Ingredienser: vand, tekstureret ærteprotein, tomat, kokosolie, rapsolie, hvedegluten, løg, hvidløg, kartoffelstivelse, fermenteret dekstrose, stabilisator (natriumalginat, methylcellulose), salt, krydderiblanding, champignonekstrakt, røgsalt, calciumclorid
    – Kan indeholde spor af soja

    Næringsindhold pr. 100 g:
    – Energi 777 kJ /186 kcal
    – Fedt 10,5 g, heraf mættede fedtsyrer 5,6 g
    – Kulhydrat 7,8 g, heraf sukkerarter 0,8 g
    – Kostfibre 2,1 g
    – Protein 14,1 g
    – Salt 1,5 g

    Kontakt:

    Salling Group Group Communication tlf.: 8778 5002 email: press@sallinggroup.com

    Læs hele pressemeddelelsen på Via Ritzau her: https://via.ritzau.dk/pressemeddelelse/ny-grillpolse-lavet-af-danske-aerter-lander-i-kolediskene?releaseId=13570457