PRM / iBob A/S genopstår: Vil rense plettet ry

  Pressemeddelelse fra iBob A/S

  Flere års dårlig ledelse og tvivlsomme beslutninger, kombineret med et blakket ry blandt tidligere ansatte og samarbejdspartnere, var tæt på at koste den esbjergensiske virksomhed iBob A/S livet. Resultatet blev, at Andelskassen mistede troen på virksomheden, hvilket betød at de d. 29 november 2017 måtte gå i betalingsstandsning.

  Advokat Jens Paulsen angiver, at den kritiske situation blandt andet var et resultat af iBob A/S' beslutning om at flytte virksomhedsdomicilen fra Esbjerg til Flensborg, hvorefter de efterfølgende valgte at flytte tilbage. Dette kostede virksomheden godt 4 millioner kroner.

  Herudover bliver opkøbet af en virksomhed med egne butikker og fusion også udpeget som en væsentlig årsag, da det kostede iBob A/S cirka seks millioner kroner.

  Efterfølgende var der i lang tid stille omkring iBob A/S, og hvad der præcist skulle ske med dette brand, men nu er der nyt i sagen. Redoffice Scan Office-koncernen køber altså en anseelig del af aktiviteterne i iBob.

  iBob A/S er genopstået og i bestræbelserne på at levere en effektiv og profitabel turnaround er Martin Maglebjerg blevet hentet ind som E-commerce Manager. Martin Maglebjerg har tidligere vist sig som en yderst kompetent og resultatskabende erhvervsprofil.

  Dette kom især til udtryk, da han tog over og byggede familiens virksomhed, Anytime, op fra bunden, og derefter skalerede virksomheden til at sælge ure til hele Europa via internettet.

  "Jeg glæder ekstremt meget til at lave en turnaround for iBob. Potentialet er kæmpestort, og vi får foræret et brand, der er en ganske høj kendskabsgrad til. Det er rigtig fedt! Desværre har iBob en lidt broget fortid, og vi ved, at det kommer til at kræve en stor indsats at få skabt et rigtig stærkt ry igen," fortæller Martin Maglebjerg.

  Fokus på professionnalisme og god service

  Martin Maglebjerg og resten af teamet har lagt en klar strategi og plan for turnarounden af iBob A/S. Først og fremmest handler det om at strømline stort set alle indsatser.

  "Alle processer internt skal strømlines, så vi får brugt vores medarbejderes tid så effektivt som muligt, og alle kender deres roller. Når man er en webshop, er struktur alfa omega. Logistisk er der mange udfordringer, og ting der kan gå galt. Derfor skal vi have en masse faste processer, som skal følges. Heldigvis har vi mange dygtige folk på holdet, som førhen har været med til at drive succesfulde webshops, så jeg er sikker på, at det nok skal lykkes os," forklarer Martin Maglebjerg.

  iBob vil ligeledes fremadrettet holde et stålfast fokus på det, de er gode til, nemlig kontorforsyning. Virksomheden har tidligere solgt alverdens ting, blandt andet stegepander og hårprodukter, men det er altså slut nu.

  "Vi skal ikke længere prøve at bevæge os udenfor vores kernekompetencer, hvilket er at sælge kontorartikler & blækpatroner. Dette er helt centralt i vores turnaround, hvor vi i høj grad også kan nyde godt af de muligheder RedOffice giver. Jeg er meget optimistisk omkring det hele, især fordi at RedOffice giver nogle stordriftsfordele, der i høj grad gør os mere konkurrencedygtige," udtaler Martin Maglebjerg

  Læs hele pressemeddelelsen på Via Ritzau her: https://via.ritzau.dk/pressemeddelelse/ibob-as-genopstar-vil-rense-plettet-ry?releaseId=13568178