PRM / Danskernes gavmildhed tænder håb for mennesker i nød

  Pressemeddelelse fra Mission Øst

  Penge fra Danmarks Indsamling når frem til mennesker i nød gennem Mission Øst. Sidste år modtog hjælpeorganisationen godt 1.3 million kroner. Et halvt år senere stod et børnecenter klar i den krigshærgede irakiske storby Mosul. Centret samler hundredvis af børn hver dag og giver dem et trygt sted at være og lære og at komme sig efter traumer.

  I dag har over 2.000 børn og unge haft gavn af dette fristed midt i kaos.

  To et halvt års besættelse af Islamisk Stat sætter sine spor – også i barnesindet. Men i Mission Østs børnecenter kan børnene lære basale skolefag og bearbejde de voldsomme oplevelser ved at tegne, opføre dramastykker og ikke mindst tale med voksne, de kan stole på.

  Hvor de før tegnede soldater, geværer og helikoptere med maskinpistoler, tegner de i dag blomster, sommerfugle og mennesker, der holder om hinanden.

  Mission Østs generalsekretær Kim Hartzner besøgte centret for nylig:

  – Børnene sang og gav mig deres fantastiske tegninger. Personalet udstrålede stort engagement – både ledere, lærere og terapeuter. Det strålede ud af dem, at de elskede børnene. Det var en smittende glæde, som gav håb for fremtiden. Hvor der tidligere var terror, elendighed, afstraffelse og frygt, er der i dag tændt et håb i hjertet hos børnene og deres familier.

  Og det skyldes blandt andet danskernes gavmildhed ved indsamlingen i 2018. Her modtog Mission Øst præcis 1.340.763 kroner til børnecentret i Mosul.

  Mission Øst er også med, når Danmarks Indsamling igen ruller over skærmen på DR1 lørdag aften den 2. februar. Denne gang går pengene til grupper for unge piger i Nepal. Her lærer pigerne om deres rettigheder og får hjælp til at klare sig i skolen.

  I Nepals bjergegne tvinges piger til hårdt husarbejde og de henvises til kostalden, mens de har menstruation. Derfor sakker de bagud i skolen. Mange får heller ikke lige så god mad som drengene. Derfor har de svært ved at koncentrere sig og lære.

  Men i læsegrupperne får de studiehjælp. De bliver bevidste om basale menneskerettigheder.

  Og næste år kan Mission Øst forhåbentlig igen fortælle, hvordan danskernes gavmildhed igen har skabt håb for nogle af verdens nødlidende.

  Kontakt:

  Journalist Svend Løbner tlf.: +45 28 707 703 email: press@missioneast.org

  Læs hele pressemeddelelsen på Via Ritzau her: https://via.ritzau.dk/pressemeddelelse/danskernes-gavmildhed-taender-hab-for-mennesker-i-nod?releaseId=13567919