PRM / Åbning af Uge Sex 2019: Hvad betyder en fersken-emoji?

  Pressemeddelelse fra Sex & Samfund

  Mange forældre forstår ikke det liv, deres børn lever online – og mange forældre synes, det kan være lidt svært, akavet eller udfordrende at tage snakken med deres børn om, hvad de oplever på sociale medier.

  Derfor inviterer Sex & Samfund og eleverne i 7.x på Lergravsparkens Skole i København deres forældre og undervisningsminister Merete Riisager på besøg, når det mandag den 4. februar kl. 8.00 ringer ind til årets Uge Sex-kampagne.

  Her vil de voksne blandt andet blive testet i, om de forstår emojis som aubergine og fersken, og om de selv kender reglerne for billeddeling.

  – I år sætter vi fokus på børn og unges intime grænser, når de færdes online og på sociale medier. Jo tidligere vi sætter ind med redskaber til at fornemme, forstå, og respektere hinandens grænser, jo bedre ruster vi børn og unge til at forstå, hvad der er på spil, når man bygger relationer til andre, og jo bedre ruster vi dem til en virkelighed, der både er online og offline, siger Lene Stavngaard, national chef i Sex & Samfund om årets Uge Sex-tema grænser.

  Undervisningsminister Merete Riisager siger om årets Uge Sex:

  – Uge Sex tager igen i år et vigtigt emne op og opfordrer både elever, forældre og lærere til at tage del i debatten. En ny evaluering peger på, at der er behov for at sætte fokus på undervisningen i sundheds- og seksualundervisning og familiekundskab i grundskolen, og det arbejde er vi netop gået i gang med. Jeg glæder mig over, at forældrene også er tænkt aktivt med i årets kampagne – det er nemlig ikke kun skolens opgave at ruste børn og unge til tryghed i relationer på sociale medier og i den virkelige verden.

  En ny undersøgelse, som Voxmeter har foretaget for Sex & Samfund, viser, at knapt to ud af tre danske forældre ikke føler sig klædt på til starte snakken med deres børn og unge om intime grænser og grænser på sociale medier. Samtidig frygter tre ud af fire danske forældre i nogen, i høj eller i meget høj grad, at deres barn eller teenager kan blive mobbet på sociale medier, udsat for ufrivillig billeddeling eller en seksuel krænkelse.

  Under årets Uge Sex opfordrer Sex & Samfund derfor alle forældre til at være med i Den Ultimative Forældredyst – en online challenge hvor forældre kan klæde sig selv på til at starte snakken om intime grænser og sociale medier med sine børn. Se mere her: www.forældredysten.dk

  Pressen er velkommen til at deltage i åbningseventet for Uge Sex.

  Find mere info om Uge Sex, pressebilleder og begivenheder på: www.sexogsamfund.dk/presseugesex

  Tid: 4. februar kl. 8.00-9.00

  Sted: Lergravsparkens Skole, Ungarnsgade 13, 2300 København

  Program:

  08:00-08:05: National chef i Sex & Samfund, Lene Stavngaard byder velkommen til åbningen af Uge Sex

  08:05-08:15: Undervisningsminister Merete Riisager holder tale

  08:15-08:50: Pædagogisk fagmedarbejder laver øvelse med eleverne, forældrene og ministeren.

  08:50-09:00: Åbningseventet afsluttes. Der sættes tid af til spørgsmål fra pressen.

  FAKTA om Uge Sex

  – Sex & Samfunds undervisningskampagne Uge Sex henvender sig til elever i 0.-10. klasse og på ungdomsuddannelser over hele landet.

  – Med kampagnen tilbyder Sex & Samfund gratis undervisningsmaterialer, der kan støtte lærerne i at tilrettelægge og gennemføre alderssvarende sundheds- og seksualundervisning.

  – Ca. 18.000 undervisere og mere end halvdelen af danske skolelever over hele landet deltager i årets Uge Sex.

  Kontakt:

  Presseansvarlig Thea Gregersen tlf.: 29714222 email: tg@sexogsamfund.dk

  Læs hele pressemeddelelsen på Via Ritzau her: https://via.ritzau.dk/pressemeddelelse/abning-af-uge-sex-2019-hvad-betyder-en-fersken-emoji?releaseId=13567758