PRM / Danske arkitekttalenter laver VR-udstilling i DAC

  Pressemeddelelse fra Dansk Arkitektur Center

  Dansk Arkitektur Centers nye hjem i BLOX bliver i løbet af efteråret forvandlet til et levende og dynamisk udstillingsvindue for tre tegnestuer i vækstlaget af dansk arkitektur. Udstillingsrækken hedder Dreyers Arkitektur Galleri og blev åbnet d. 14. september af LETH & GORI, og nu slutter POINT udstillingsrækken af med endnu en unik udstilling.

  "Det har været et både spændende og hektisk efterår, hvor vi først havde besøg af LETH & GORI, som åbnede udstillingsrækken med en overvældende træinstallation, hvorefter WE architecture flyttede sin tegnestue ind i Trappegalleriet. Nu tager POINT så udstillingen til et helt tredje niveau med VR, hvor man viser det, brugeren ser. På den måde vender POINT en introvert aktivitet til et ekstrovert aktiv," fortæller Tanya Lindkvist, programchef i Dansk Arkitektur Center.

  I sit nye hjem på Bryghuspladsen i København vil DAC sætte nye standarder for arkitektonisk formidling og åbne arkitekturens verden for en bredere skare. Lokale såvel som turister skal opdage, at arkitektur er overalt og har en kæmpe betydning for vores livskvalitet og hverdag. Målet er, at gæster forlader DAC med et nyt perspektiv, så de er bedre i stand til at tage stilling og stille krav til de omgivelser, de færdes i til hverdag.

  Danske talenter frem i lyset

  Dreyers Arkitektur Galleri er et samarbejde mellem DAC og Dreyers Fond, der har særligt fokus på at fremme nye danske arkitektvirksomheder. Det er tredje år i træk, at Dansk Arkitektur Center i samarbejde med Dreyers Fond giver nystartede arkitektvirksomheder frie hænder til at skabe deres egen udstilling i DAC.

  "Dansk arkitektur har i flere år været med helt fremme på den internationale scene, og vores ambition med udstillingsrækken er at bringe nogle af de nye talenter i dansk arkitektur frem i lyset. Dreyers Arkitektur Galleri er et udstillingsvindue, der kan være med til at give nye danske tegnestuer et formidlingsløft og en stemme over for såvel nationale som internationale aktører," forklarer Bo Rygaard, direktør for Dreyers Fond.

  Fokus på mennesker og materialer

  De tre tegnestuer, der er udvalgt i år, er LETH & GORI, WE architectureog POINT. Fælles for alle tre er, at de bringer noget nyt til den almene opfattelse af, hvad arkitektur er, hvor den skal hen, og hvilken rolle den skal spille i vores byer og samfund. Mennesker og materialer er i fokus, når der i udstillingerne skabes rum til det liv, der skal leves i og omkring bygningerne.

  Om Dreyers Arkitektur Galleri

  Dreyers Arkitektur Galleri vises i Dansk Arkitektur Center i BLOX fra den 14. september til 30. november 2018. Book en gratis billet på dac.dktil POINTs åbning af årets tredje og sidste udstilling "Poetisk Pragmatik" den 8. november 2018 fra kl. 16.00 - 18.00. Udstillingsrækken Dreyers Arkitektur Galleri blev oprettet i 2016 og har siden fungeret som en platform for vækstlaget i dansk arkitektur. Udstillingen foregår i Trappegalleriet i DAC, hvor der er gratis adgang.

  Juryudtalelser

  Marianne Levinsen om LETH & GORI:

  "LETH & GORI formår at fremhæve det skønne og karakterfulde i enkle strukturer og robuste byggematerialer - og har en særlig følsomhed for skala, krop og materialitet. De forstår at skabe rum til kroppen."

  Dan Stubbergaard om WE architecture:

  "WE architecture ånder for at nære menneskelige relationer både i form af de fællesskaber, som skaber arkitekturen, og i det levede liv, som senere udfolder sig i de byggede projekter."

  Frank Maali om POINT:

  "Med et særligt fokus på stedets potentialer evner tegnestuen POINT at skabe kvalitetsfyldt og poetisk arkitektur."

  Om POINT

  POINT blev grundlagt i 2013 af arkitekterne Laust Sørensen og Michael Droob. Deres vision er at skabe arkitektur, der bidrager positivt til samfundet og menneskers livskvalitet. Skuffe-standardløsninger og beige minimal arkitektur sorteres fra, for at berige brugerne, fremhæve de kvaliteter, der i forvejen er til stede, og indlejre et poetisk nærvær. Tegnestuen holder til på Burmeister & Wains gamle skabelonloft på Refshaleøen i København.

  "Vores ambition er at skabe langtidsholdbare æstetiske løsninger, der vækker positive følelser og skaber grobund for minder. Det, mener vi, kan lade sig gøre ved at forene en pragmatisk tilgang med et elegant arkitektonisk greb, der aktiverer et steds iboende poesi, fremkalder stedet fra sig selv, og gør mennesket bevidst om sin egen sanselige væren, lige dér."

  Udstillingskalender

  POINT:
  8. nov. - 30. nov.

  Læs mere om de tre tegnestuer

  LETH & GORI:http://lethgori.dk/da/

  WE architecture:https://www.we-a.dk

  POINT: http://www.pointcph.com

  Mere information

  Rikke Brams, presseansvarlig i Dansk Arkitektur Center

  rbr@dac.dk

  Tlf.: 3047 3019

  Dreyers Arkitektur Galleri er støttet af Dreyers Fond og udviklet i samarbejde med Dansk Arkitektur Center.

  Læs hele pressemeddelelsen på Via Ritzau her: https://via.ritzau.dk/pressemeddelelse/danske-arkitekttalenter-laver-vr-udstilling-i-dac?releaseId=13563851