PRM / Stor uddannelsesevent for regionens unge

  Pressemeddelelse fra Region Hovedstaden

  Skills betyder færdigheder. At kunne noget. Og til Copenhagen Skills Uddannelsesevent får unge i Region Hovedstaden rig mulighed for at teste deres skills, undersøge fag de aldrig før har hørt om, dyste i stafetter mod andre unge og møde lærlinge og erhvervsskoleelever med skills i verdensklasse.

  I de store haller er erhvervsuddannelserne og en bred vifte af andre ungdomsuddannelser udstillet, og de besøgende kan tale med virksomheder, coaches, uddannelsesvejledere, lærere og elever.

  Mens dagtimerne er for udskolingsklasser og deres lærere, er aftenen den 24. oktober dedikeret til forældre og familie. Her kan man sammen med sine børn besøge eventen, udforske mulighederne og få introduktioner til erhvervsuddannelserne, de gymnasiale uddannelser og 10. klasse.

  Viden om erhvervsuddannelser

  "Det er vigtigt, at skoleelever i vores 7. -10. klasser får en god introduktion til erhvervsuddannelserne, så de får øje for at der findes rigtig gode alternativer til gymnasiet", fortæller regionsrådsformand Sophie Hæstorp Andersen.

  Bag uddannelseseventen står Region Hovedstaden, erhvervsskolerne og Ungdommens Uddannelsesvejledning i hovedstadsregionen. For fjerde år i træk gennemfører de Copenhagen Skills - en fælles indsats, der skal gøre erhvervsuddannelserne til et attraktivt valg på lige fod med gymnasiet.

  Moderne studiemiljøer og flere praktikpladser

  Undersøgelser viser, at unge og deres forældre, lærere og vejledere ofte ikke ved nok om erhvervsuddannelserne, og at de fleste forældre råder deres børn til at vælge gymnasiet, fordi de opfatter det som den vej, der giver flest muligheder. Mange ser også gymnasiet som en mulighed for at udskyde er svært valg i 3 år. Men hvis man ikke er glad for skolebænken findes der måske bedre alternativer?

  Den situation skal Copenhagen Skills og den store uddannelsesevent i Bella Center være med til at råde bod på. Fakta er nemlig, at der de sidste 10-20 år er sket en kæmpe transformation med erhvervsuddannelserne. I dag er der mere end 100 erhvervsuddannelser i moderne studiemiljøer, og der er flere praktikpladser, flere jobs, højere lønninger og bedre muligheder for at videreuddanne sig, end de fleste går og tror.

  "Copenhagen Skills Uddannelsesevent skal vise de mange muligheder inden for erhvervsuddannelserne. Vi vil vise den faglige begejstring og stoltheden over at kunne et fag, og vi vil vise dem de rigtig mange muligheder, der er for gode job og videreuddannelse," siger Ole Heinager, direktør på NEXT og formand for styregruppen i Copenhagen Skills - og fortsætter:

  "De færreste ved, at en erhvervsuddannelse giver noget at falde tilbage på. Du kan blive selvstændig, arbejde i udlandet, arbejde som faglært og læse videre. Erhvervsuddannelser af mindst 3 års varighed giver mulighed for adgang på en erhvervsakademiuddannelse og EUX giver adgang til videregående uddannelser."

  30.000 besøgende

  Sidste år strømmede 30.000 unge, lærere og forældre fra hele Region Hovedstaden gennem tælleapparaterne til Copenhagen Skills Uddannelsesevent. Alt tyder på det samme besøgstal i år.

  Der er fri entré til eventen, og på forældreaftenen den 24. oktober er der gratis aftensmad til de første 1000.

  Yderligere informationer

  Regionsrådsformand Sophie Hæstorp Andersen (S), via Region Hovedstadens pressevagt på 70209588

  Formand for styregruppen i Copenhagen Skills, Ole Heinager, mobil 2172 9588, mail: oh@nextkbh.dk

  Jannie Gade Nielsen, projektleder CPH Skills i Region Hovedstaden, mobil 2610 6859, jannie.gade.nielsen.01@regionh.dk

  Hent pressefotos og program for uddannelsesevent og forældreaften:

  https://copenhagenskills.dk/event/presserum


  Læs hele pressemeddelelsen på Via Ritzau her: https://via.ritzau.dk/pressemeddelelse/stor-uddannelsesevent-for-regionens-unge?releaseId=13562779