PRM / Invitation: Oplev Rådhuspladsen omdannet til en kæmpe lejlighed for et bæredygtigt liv

  Pressemeddelelse fra Udenrigsministeriet

  Teenagebørnene tager for lange bade og glemmer at slukke for lyset på badeværelset. Vi smider for meget mad i skraldespanden og skruer for højt op for varmen i radiatoren.

  Det er alt sammen genkendelige hverdagsproblemer, der hænger nøje sammen med globale klimaforandringer, mangel på fødevarer og vand.

  Sammenhængen - og hvad vi som borgere kan gøre for at leve mere bæredygtigt - demonstreres i en kæmpe bylejlighed på Rådhuspladsen i København i efterårsferien i anledning af det grønne topmøde, P4G, den 19.-20. oktober.

  I hvert af lejlighedens rum med køkken, bad, stue og soveværelse præsenteres gæsterne for globale udfordringer med klima, energi, vand etc., og hvad man som borger selv kan gøre for at træffe smarte valg og forbruge bæredygtigt.

  Alle kan gennemføre en 'tour de chambre', hvor man downloader en app og kan svare på spørgsmål og beregne, hvor meget grønnere verden kan blive, hvis man selv ændrer hverdagsvaner.

  Det handler om at gøre verdensmål til hverdagsmål.

  Det er Københavns Kommune og P4G, som er et globalt initiativ med dansk aftryk, der står bag arrangementet på Rådhuspladsen.
  "Der er brug for, at alle bidrager til en mere grøn og bæredygtig verden. Det gælder både virksomheder, politikere og borgere. Jeg er derfor glad for, at der kommer til at foregå en masse aktiviteter på Københavns Rådhusplads under P4G-topmødet, hvor man kan blive klogere på, hvordan man selv kan handle mere bæredygtigt i hverdagen," siger overborgmester i København Frank Jensen.

  Minister for Udviklingssamarbejde Ulla Tørnæs:

  "Verdensmålene gælder for os alle sammen. Det er vigtigt at forstå sammenhæng mellem vores egne handlinger i hverdagen og verdens globale udfordringer. Derfor er jeg glad for, at vi i forbindelse med det grønne topmøde får verdensmålene bragt ned i øjenhøjde, så danskerne kan relatere dem til deres eget liv, og få inspiration til hvordan de kan indrette sig i fremtidens bæredygtige bolig. Jeg er ekstra glad for, at det blandt andet er unge iværksættere og studerende fra Etiopien, Kenya og Danmark, der viser rundt i fremtidens bæredygtige bolig på Rådhuspladsen. Det er ikke mindst fra de unge, at vi vil se fremtidens løsninger på nutidens globale udforinger. Både i Danmark og i udviklingslandene."

  Lejligheden og dens aktiviteter er udviklet med støtte fra blandt andre Realdania.
  "I Realdania ser vi Verdensmål 11 - bæredygtige byer og lokalsamfund - som et af de mest centrale bæredygtighedsmål. Vi støtter "Dit bæredygtige liv", fordi verdens klimaproblemer ikke bare skal løses globalt, men også lokalt. I Danmark har en lang række byer, små og store, landet over sat ambitiøse klimamål, og det er tydeligt for os at se, at byerne kan noget særligt, når det handler om at omsætte politisk vilje til konkret handling. Samtidig har byer og borgere vist deres evne til at lære af og kopiere hinanden, både nationalt og internationalt. Og det, mener vi, er den rigtige vej frem: Gode klimaløsninger er til for at blive kopieret", siger Jesper Nygård, adm. direktør, Realdania.

  Åbning af pladsen er kl. 11:00 -11. 30
  · Finansminister Kristian Jensen taler - ud fra temaet "fra Verdensmål til Hverdagsmål"
  Korte oplæg ved partnere: Adm. direktør Jesper Nygård, Realdania, Partner Camilla van Deurs Gehl, CEO Jens Birgersson Rockwool. Introduktion ved Lotte Hansen, Hansen & Ersbøll Agenda
  · Studerende. Malene Mølholm, CBS Sustainability Influencer, og Linda Onyango, SME Support Center, Kenya viser rundt.

  Fakta:

  Hvad sker der derinde
  Tag på guidede rundture med studerende fra DTU Skylab og træd ind i lejlighedens fem rum, hvor du kan opleve en række spændende aktiviteter for både store og små. Oplev en ægte insektfarm, som du kan have derhjemme eller gå på opdagelse i lejlighedens urban garden. Mål dit eget klimaaftryk i dagligstuen med WWF Verdensnaturfonden eller byt dit gamle tøj til nyt med Veras i soveværelset.

  Tag også plads i spisestuen, hvor du kan teste din viden i Verdensmålsbezzerwizzer med Verdens Bedste Nyheder eller tag børnene i hånden og dyk ned i SDG-kassen fra Ungdommens Røde Kors.

  Derudover kan du opleve innovative aktiviteter og produkter fra Too Good To Go LETZ SUSHI Bygaard, Juliana Drivhuscenter, Carlsberg, Danfoss, Bybi, BUG AMOK, Gehl Architects, Orbicon A/S, Flow Loop, Metrotherm, Rockwool Danmark og Ballast CPH.

  'Dit bæredygtige liv" er en lejlighed i mega size opsat på Rådhuspladsen 19. oktober i anledning af P4G-topmødet om bæredygtige partnerskaber.

  På P4G-topmødet mødes statsledere- og regeringschefer, topministre, ledere fra nogle af verdens største virksomheder, repræsentanter fra civilsamfundet, investorer og unge iværksættere i København for at deltage i det første grønne topmøde under det nye globale initiativ, P4G (Partnering for Green Growth and the Global Goals 2030).

  Lejligheden og dens aktiviteter er udviklet af Hansen & Ersbøll Agenda samt Gehl Architects med støtte fra Realdania og Rockwool - i samarbejde med København, Udenrigsministeriet, Carlsberg, Danfoss, MT Højgaard og Ramboll.

  For mere information kontakt:

  Presserådgiver, Natasha Guman, tlf. 6197 9133

  Læs hele pressemeddelelsen på Via Ritzau her: https://via.ritzau.dk/pressemeddelelse/invitation-oplev-radhuspladsen-omdannet-til-en-kaempe-lejlighed-for-et-baeredygtigt-liv?releaseId=13562612