PRM / Hæder til trafiksikker virksomhed

  Pressemeddelelse fra Forsikring & Pension

  Når der sker trafikulykker med lastbiler eller varevogne, kan det for alvor gå galt, da der ofte er tale om store og tunge køretøjer.

  Gennem flere år har Rådet for Sikker Trafik og Forsikring & Pension hjulpet virksomheder og kommuner med at få de ansatte til at køre mere sikkert på vejene. En af de virksomheder, der har gjort det særligt godt, blev i dag hædret med Sikker Trafik Erhverv-prisen på Trafiksikkerhedskonferencen 2018.

  Vinderen af prisen er Arla Foods Danmark, hvis 750 chauffører kører omkring 40 millioner kilometer på vejene hvert år.

  - Det er vigtigt at hædre de virksomheder og ansatte, der gør en særlig indsats. Hver ulykke i trafikken er én for mange. Derfor er det meget positivt, at der er nogle, der går foran og viser, at det er muligt at påvirke de ansattes kørsel i en mere sikker retning, siger Mogens Kjærgaard Møller, adm. direktør i Rådet for Sikker Trafik.

  Prisen til Arla blev overrakt af Transport-, bygnings- og boligminister Ole Birk Olesen (LA) på vegne af juryen, der består af repræsentanter for Rådet for Sikker Trafik, Forsikring & Pension, politiet og Dansk Industri.

  Arla får bl.a. prisen, da deres indsats på trafiksikkerhedsområdet har betydet færre ulykker og skader, mindre stress blandt chaufførerne, et lavere brændstofforbrug og øget medarbejdertilfredshed.

  Det er anden gang, at Arla Foods vinder Sikker Trafik Erhverv-prisen. Sidste gang var i 2015. Juryens begrundelse for at give Arla prisen igen er, at Arla igennem mange år er gået forrest i forhold i arbejdet med trafiksikkerhed, men nok så vigtigt: fortsat fornyer og udvikler området.

  - Vi er glade for den anderkendelse vi har fået i dag. Vi er meget stolte af at det er anden gang vi modtager prisen. Det beviser, at vores vedholdende arbejde med at have fokus på trafiksikkerhed er nyttigt. Vores arbejde med at højne sikkerhedsniveauet haft den sideeffekt, at vi har sparet 450.000 liter brændstof om året og vi har fået en markant bedre arbejdsmiljø på arbejdspladsen, fortæller Peter Sørensen, transportchef i Arla Foods.

  Ildsjæle gør en forskel
  På Trafiksikkerhedskonferencen blev der også uddelt den særlige pris, "Årets Ildsjæl", der hvert år gives til en ansat, der har gjort en særlig indsats for trafiksikkerheden. Prisen går i år til servicechef Kim Foss fra firmaet Krüger Aquacare i Gentofte.
  - Jeg er stolt af at modtage prisen og vil gerne udbrede mit motto om at, hvis du har muligheden for at gøre en forskel, så har du også pligten til det.

  Han får bl.a. prisen for sin vedholdende indsats med at sætte fokus på sin egen og kollegaernes kørsel i trafikken, så de ansatte er mere opmærksomme bag rattet. Det sker bl.a. gennem kampagner og foredrag, og han også deler ud af sine erfaringer til andre virksomheder. Og netop medarbejdernes engagement i trafiksikkerhedsarbejdet er vigtigt, da det er dem, der kører på vejene og skal føre trafiksikkerhedspolitikkerne ud i livet.

  - Vi er det 5. mest trafiksikre land i Europa og tallene går den rigtige retning. Det er virksomheder som Arla med til at hjælpe med. Den målrettet fokusering på trafiksikkerhed er til gavn for alle, da det giver færre ulykker på vejene, siger Hans Reymann-Carlsen underdirektør i Forsikring & Pension

  Det kan betale sig
  Erfaringer fra både danske og udenlandske virksomheder viser, at når de ansatte kører mere sikkert, så fører det til en række positive forandringer. Foruden færre uheld og færre udgifter til reparation af skader, kan det også betyde færre sygedage og lavere forbrug af brændstof.

  Om Sikker Trafik Erhverv
  Rådet for Sikker Trafik står bag Sikker Trafik Erhverv, der hjælper firmaer og kommuner med at få undersøgt de ansattes kørsel og sat ind på de områder, hvor der er udfordringer med fx uopmærksomhed, for høj fart eller manglende selebrug.
  Hvert år afholder Rådet for Sikker Trafik og Forsikring & Pension en trafiksikkerhedskonference, hvor der uddeles en pris til en virksomhed og en ansat, der har gjort en særlig indsats for trafiksikkerheden. Med i juryen sidder Dansk Industri og politiet.

  Se mere på www.sikkertrafik.dk/erhverv

  Personer på vedlagte billede:

  Hans Reymann-Carlsen, Forsikring & Pension
  Jesper Sølund, Rådet for Sikker Trafik
  Bo Poulsen, Arla Foods
  Christina Nielsen, Arla Foods
  Ole Birk Olesen, transport-, bygnings og boligminister
  Peter Sørensen, Arla Foods
  Sine Levorsen, Arla Foods
  Keld Højgaard Kristensen, Arla Foods
  Mogens Kjærgaard Møller, Rådet for Sikker Trafik

  Desuden billede af Kim Foss, Krüger Aquacare, modtager af prisen 'Årets Ildsjæl'

  Kontakt:

  Søren Ørsted Pedersen, pressechef, Rådet for Sikker Trafik: 22327009
  Nicolai Schacke, pressekonsulent, Forsikring & Pension: 24240402

  Læs hele pressemeddelelsen på Via Ritzau her: https://via.ritzau.dk/pressemeddelelse/haeder-til-trafiksikker-virksomhed?releaseId=13541333