PRM / Det dansk-svenske ReproUnion-projekt når finalen i EU’s prestigefyldte RegioStars Awards

  Pressemeddelelse fra Region Hovedstaden

  Finalepladsen i den årlige RegioStars Awards er et meget håndgribeligt skulderklap til det konkrete projekt. Gennem de seneste 2½ år har projektet ikke bare har bidraget til at udvikle og styrke den dansk-svenske Greater Copenhagen banebrydende forskning på fertilitetsområdet, men også understøttet den patientrettede oplysningsindsats og fungeret som positivt eksempel på strategisk forsknings- og behandlingssamarbejde henover landegrænser, hvor patienterne sikres den bedste behandling uanset om den rigtige ekspertise findes øst eller vest for Øresund.

  “ReproUnion-projektet og patientmobilitetsaftalen, som sikrer patienterne adgang til den rette behandling uanset nationalitet, løfter både fertilitetsbehandlingen og -forskningen i regionen og er med til at positionere os som verdensledende på netop dette felt. Det understøtter regionens arbejde for styrke sammenhænge også over grænser for at gøre behandling og muligheder bedre for borgeren. Skulderklappet fra EU vil jeg som Regionsrådsformand lade gå videre til de dedikerede medarbejdere på regionens hospitaler, som hver dag gør en kæmpe forskel for både nuværende og kommende mænd og kvinder med fertilitetsproblemer” udtaler Sophie Hæstorp, Regionsrådsformand Region Hovedstaden”

  For Region Skåne illustrerer finalepladsen, at den strategiske satsning på Reproduktion har været rigtig “Vi er utrolig glade for, at projektet er gået videre til finalen. Vi har alt at vinde på at samarbejde over Øresund. Projektet hjælper rigtigt mange mennesker og spiller en stor rolle for deres livskvalitet, udtaler Anna-Lena Hogerud (S), ordførende i Regions Skånes Hälso- och Sjukvårdsnämnden.

  I Region Sjælland, som er den tredje regionale projektejer, er finalepladsen en fjer i hatten til værdien af det regionale samarbejde.

  “Finalepladsen viser jo, at vi kan spille hinanden gode, når vi puljer vores ekspertise og tænker udover regions- og landegrænser.” udtaler regionsrådsformand, Heino Knudsen, Region Sjælland.

  I den dansk-svenske life science klyngeorganisation, Medicon Valley Alliance, som er ansvarlig for koordineringen af projektet, glæder man sig over nyheden

  “Det har fra start været tydeligt for os, at vi med ReproUnion-projektet har haft mulighed for at bringe nogle unikke kompetencer i spil i en større sags tjeneste. Det har været ekstremt motiverende for alle involverede, og i et regionalt perspektiv illustrerer det også, hvad vi danskere og svenskere rent faktisk kan sammen, når vi taler life science her i Greater Copenhagen.” udtaler CEO, Petter Hartman, MVA

  Selve finalen finder sted i ved en storslået ceremoni med over 1700 deltagere den 9. oktober 2018 i Bruxelles, som led i fejringen af den årlige European Week of Regions and Cities. Faktaboks:

  Fakta om ReproUnion

  ReproUnion er et dansk-svensk projektsamarbejde mellem Region Hovedstaden, Region Sjælland, Region Skåne, Lund Universitet, Københavns Universitet, Ferring Pharmaceuticals og Medicon Valley Alliance. ReproUnion omfatter 24 forskningsprojekter fordelt på 14 forskningsenheder i Øresundsregionen, der alle er med til at styrke samarbejdet mellem partnerne på hospitalerne, universiteterne og industrien med henblik på at fastholde og udvikle reproduktionsmedicin. ReproUnion er en videreudvikling af et samarbejde som allerede startede i 2010 med målet om at blive ledende i kampen mod ufrivillig barnløshed.

  Ved siden af projektets partnere finansieres projektet af EU’s Regionale Udviklingsfond, Interreg V. Projektet har et totalt budget på 15,4 millioner euro, hvilket gør det til det største Øresundsprojekt, som er delfinansieret af Interreg Öresund-Kattegat-Skagerrak.

  Læs mere på: http://reprounion.eu

  RegioStars Awards

  RegioStars Awards er en årlig tilbagevendekonkurrence, der fremhæver de mest inspirerende og innovative regionale projekter i Europa, støttet af EU’s samhørighedsfonde.

  En uafhængig jury bestående af 15 medlemmer der er med i udvalget, har vurderet over hundrede projekter, som blev nomineret til årets konkurrence. Konkurrencen består af fem kategorier, hvor ReproUnion nu er indstillet mod fire andre projekter i samme kategori.

  Yderligere oplysninger

  RegioStars Awards: http://ec.europa.eu/regional_policy/en/regio-stars-awards/


  Kontaktinfo:

  Pressekontakt Region H, tlf. +45 70 20 95 88

  Pressekontakt Region Sjælland, tlf- nr. +45 57 87 50 52.

  Presskontakt Region Skåne: Ola Robertsson, pressekreterare hos Anna-Lena Hogerud Tel: 004672-597 14 27

  Pressekontakt Medicon Valley Alliance: Petter Hartman, CEO, Tel: +45 23 71 55 77. E-mail: ph@mva.org

  Læs hele pressemeddelelsen på Via Ritzau her: https://via.ritzau.dk/pressemeddelelse/det-dansk-svenske-reprounion-projekt-nar-finalen-i-eu-s-prestigefyldte-regiostars-awards?releaseId=13077445