PRM / Opgør med den danske model er et skridt i den rigtige retning

  Pressemeddelelse fra Krifa

  Ligelønsproblemet løser ikke sig selv. Forskellen mellem mænd og kvinders løn bliver ikke udlignet gennem aftaler indgået mellem arbejdsmarkeds parter. Derfor må politikerne gribe ind og sikre, at vi får afskaffet uligelønnen i Danmark.

  Sådan lyder appellen i et brev, som fagforbundene BUPL, FOA, Socialpædagogerne og Sundhedskartellet, netop har sendt til Folketingets medlemmer.

  Det burde være en selvfølge i 2017, at alle lønmodtagere på det danske arbejdsmarked er omfattet af helt grundlæggende lønmodtagerrettigheder, lyder det fra Søren Fibiger Olesen, formand i Krifa.

  Behov for minimumsrettigheder for alle

  Store dele af fagbevægelsen erkender nu, at den danske model ikke har kunnet løse alle problemer på det danske arbejdsmarked. Det er vi selvfølgelig meget enige i hos Krifa:

  “At fagbevægelsen nu åbent erkender, at den danske model ikke er svaret på alle udfordringer, er et godt skridt i den rigtige retning”, siger Søren Fibiger Olesen.

  Krifa har længe appelleret til resten af fagbevægelsen og til de politiske partier om, at der er behov for nogle lovbestemte, grundlæggende rettigheder for alle, der arbejder på det danske arbejdsmarked. For os drejer det sig ikke kun om at sikre lige løn for lige arbejde for egne medlemmer, sådan som den etablerede fagbevægelse nu lægger op til.

  For Krifa er det vigtigt at alle, der arbejder på det danske arbejdsmarked er sikret nogle helt grundlæggende rettigheder.

  “Ud over lige løn for lige arbejde så gælder det fx også en lovbestemt mindsteløn eller almengørelse af overenskomster, så de gælder alle lønmodtagere på det danske arbejdsmarked, siger formanden.

  Samtidig ønsker Krifa også at give alle småbørnsforældre en lovbestemt ret til at holde fri i forbindelse med barns sygdom.

  Kontakt: Søren Fibiger Olesen, formand, mobil: 25444008

  Læs hele pressemeddelelsen på Via Ritzau her:
  https://via.ritzau.dk/release?releaseId=11418066

  ** Ovenstående pressemeddelelse er videreformidlet af Ritzau på vegne af tredjepart. Ritzau er derfor ikke ansvarlig for indholdet **