Politivideo viser fatal nedskydning af sort mand i Charlotte


  Denne video er frigivet af politiet i North Carolina, USA. De har også frigivet optagelser fra en betjentens kropskamera. Den video er i bunden af artiklen.

  Politiet i Charlotte i delstaten North Carolina har offentliggjort politiets egne videooptagelser af drabet på den 43-årige sorte amerikaner Keith Scott.

  Det skriver flere amerikanske medier, der er i besiddelse af de to optagelser fra henholdsvis et kamera i forruden af en politibil samt et kamera monteret på en betjent.

  Like localeyes.dk på Facebook

  Keith Scott blev skudt og dræbt af politiet i Charlotte i tirsdags.

  Videooptagelserne viser den 43-årige mand, der stiger ud af sin bil og bevæger sig baglæns mod kameraet, før han bliver skudt. Betjentene råber, at han skal smide sit våben. Det er dog ikke muligt at se, hvorvidt han er bevæbnet eller ej.

  Mens politiet hele tiden har fastholdt, at Keith Scott var bevæbnet, har den dræbtes familie hævdet det modsatte.

  På et pressemøde lørdag fortalte politichef i Charlotte Kerr Putney, at der ikke herskede nogen tvivl om, at Keith Scott var i besiddelse af en pistol, da han blev skudt og dræbt.

  Ifølge politichefen er videooptagelserne i sig selv ikke tilstrækkeligt bevis for, at Keith Scott holdt en pistol, da han blev dræbt. Men det er det samlede bevismateriale derimod.

  - Der er ingen definitive visuelle beviser for, at han havde en pistol i hånden.

  - Men der er overbevisende dokumentation for, at når man lægger alle brikkerne sammen, så understøtter det, at han havde, siger Kerr Putney lørdag ifølge nyhedsbureauet Reuters.

  Det sker med henvisning til blandt andet fysiske beviser og vidneudsagn.

  Ud over videooptagelserne har politiet offentliggjort billeder af et våben, et ankelhylster til en pistol samt en joint, som ifølge politiet tilhørte Keith Scott.

  Drabet på Keith Scott, der var far til syv, har ført til optøjer i Charlotte og voldsomme sammenstød mellem demonstranter og politi.


  Denne video er frigivet af politiet i North Carolina, USA. Der er ikke lyd på optagelsen før end efter 24 sekunder.

  /ritzau/