Enke frigiver mobilvideo fra politidrab i Charlotte


  Videoen er frigivet af den politidræbtes familie.

  En optagelse fra en mobiltelefon af denne uges politidrab i North Carolina viser, hvordan hustruen til drabsofferet flere gange bad politibetjentene om ikke at skyde hendes mand.

  – Skyd ham ikke! Han har ikke noget våben, kan man høre hende sige.

  Like localeyes.dk på Facebook

  Imens råber betjentene til den 43-årige Keith Lamont Scott, at han skal smide sit våben.

  Kort efter var han død, dræbt af en af politiets kugler.

  Selve drabet er ikke filmet, men man kan høre omkring seks skud blive affyret. Efter skuddene har lydt, ser man Keith Scott ligge livløs på stedet.

  – Har I skudt ham? Jeg håber ikke, at han er død, skriger hans kone, Rakeyia Scott.

  Drabet på Keith Scott fandt sted tirsdag og har ført til voldsomme protester og sammenstød i byen Charlotte gennem flere dage.

  Det er Keith Scotts familie, der har lagt optagelsen af drabet på nettet, så offentligheden kan få indblik i, hvad der foregik tirsdag aften.

  Familien opfordrer myndighederne til ligeledes at frigive deres egne videoer. Politiet har indtil videre afvist at offentliggøre sine egne optagelser af drabet.

  Ud fra familiens optagelse er det uklart, hvorvidt Keith Scott var bevæbnet, som politiet hidtil har hævdet. Hans familie fastholder, at han var ubevæbnet, og at han holdt en bog i hånden, da han blev beordret ud af den bil, han sad i, og derpå skudt.

  /ritzau/